Σε 3 – 4 μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κόμβος των Μουρνιών – Το στοίχημα του ΟΑΚ

16.19

Μάχη με τον χρόνο δίνουν ο εργολάβος αλλά και οι υπεύθυνοι του έργου στον ΟΑΚ  για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον κόμβο των Μουρνιών. Ο χρόνος πιέζει καθώς στα τέλη του χρόνου λήγει η προθεσμία που προβλέπει η σύμβαση για τη χρηματοδότηση καθώς οι πιστώσεις έχουν προκύψει από το ΕΣΠΑ και τις δημόσιες επενδύσεις. Σύμφωνα με τον Άρη Παπαδογιάννη σε τρεις μήνες ο κόμβος των Μουρνιών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.

 

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον ΟΑΚ παρουσία και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών όπως είναι ο Δήμος, η ΔΕΥΑΧ, ο ΔΕΔΔΗΕ, ο ΟΤΕ, επιχειρηματίες αλλά και η αστυνομία για το πως θα ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το επόμενο διάστημα, ώστε ο εργολάβος να δουλέψει ανεμπόδιστα με τα μηχανήματα του με την κυκλοφορία των οχημάτων να μη διακόπτεται από και προς την πόλη.

Τα έργα που απομένουν είναι ακόμα αρκετά με πιο δύσκολη τη διαμόρφωση του κόμβου καθώς θα πρέπει να μπουν νέα φανάρια να αλλάξει η νησίδα εισόδου και εξόδου στην πόλη ενώ πρέπει να συνδεθούν και δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, οπτικές ίνες, πεζοδρόμια και άλλα. Από το 2014 που ξεκίνησε το πολύπαθο αυτό έργο οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν ήταν πολλές.

Να θυμίσουμε πως για κάποια χρόνια το έργο είχε παγώσει και τα δύο τελευταία κατασκευάζεται με εντατικότερους ρυθμούς, ωστόσο οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής ζητούν να ανέβουν οι ταχύτητες για να γλιτώσουν μετά από χρόνια από τη σκόνη και την όχληση.

Ο προϋπολογισμός του έργου κυμαίνεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ και αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου κινδυνεύει με πρόστιμα και απένταξη.