Σε δύο μέρες θα τελειώσουν οι εργασίες για το φανάρι στον ΒΟΑΚ; – Ξεκινά και πάλι το Καλάμι

16.28

Μετά από αρκετούς μήνες επιστρέφουν οι εργασίες στο Καλάμι επί του ΒΟΑΚ για να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις αντιστήριξης της πλαγιάς στο ρεύμα κυκλοφορίας Χανιά – Ρέθυμνο. Να θυμίσουμε πως η εργολαβία είναι του Υπουργείου Υποδομών η οποία στόχο έχει την αποκατάσταση των ζημιών του 2019, δηλαδή οι εργασίες εκτελούνται 4 χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Στο σημείο δε θα τοποθετηθεί φανάρι και οι εργασίες θα εκτελούνται με στένωση του δρόμου σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Αυτή η παρέμβαση σε συνδυασμό με τους μήνες, που λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, υπάρχει το φανάρι προκαλούν την υπομονή των οδηγών κυρίως εκείνων που καθημερινά περνούν από το σημείο.

Σύμφωνα με τον εργολάβο σε ότι αφορά στις εργασίες αντιστήριξης στη θέση Ζαχαριάς που μετρούν μήνες, αυτές θα ολοκληρωθούν στα τέλη του Μάρτη, δηλαδή σε 2 ημέρες, με το ρεύμα κυκλοφορίας Χανιά – Ρέθυμνο να απελευθερώνεται μέσα στον Απρίλη και να δίνεται ξανά στην κυκλοφορία, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή.

Να σημειωθεί ότι η τουριστική σεζόν ξεκίνησε και τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί η κυκλοφορία, ενώ αυτές οι δύο παρεμβάσεις είναι οι τελευταίες στην ΠΕ Χανίων για τις αποκαταστάσεις των καταστροφών του 2019, επί του ΒΟΑΚ.