Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

13.57
Αθήνα
Ξεκίνησε το συλλαλητήριο στα Προπύλαια το μεσημέρι της Παρασκευής, έπειτα από την απόφαση των πρυτανικών αρχών να συνεργαστούν με την ΕΛΑΣ για να αποτρέψουν καταλήψεις την επέτειο του Πολυτεχνείου.
 
Διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται μπροστά από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, ενώ αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν και στους γύρω δρόμους.
 
Περίπου 800 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια λίγο πριν τις 14.00.
 
Το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων ήταν για τις 12 το μεσημέρι.

Για τις 14:00 ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση και των καθηγητών, οι οποίοι αντιδρούν στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας για κάλυψη κενών στα σχολεία με εθελοντική εργασία και αντάλλαγμα μόρια.
 
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι πανεπιστημιακοί διοικητικοί υπάλληλοι και η ΟΛΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους φοιτητές.
 
Το συλλαλητήριο γίνεται με αφορμή τα επεισόδια της Πέμπτης έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών και ενόψει τον εορτασμό της 17 Νοέμβρη.

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη σε Νομική και ΕΜΠ, το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, έπειτα από απόφαση των Συλλόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών.

Οι φοιτητές μπήκαν στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου, στον τελευταίο όροφο του οποίου στεγάζεται η πρυτανεία, έβγαλαν έξω τους φύλακες και πραγματοποιούν κατάληψη στο ισόγειο του κτιρίου.

Στην Πάτρα, φοιτητές διέκοψαν εκδήλωση που γινόταν στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου για τον εορτασμό της 41ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, φοιτητές εισήλθαν στην αίθουσα λίγο πριν από τις 12:30 και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και διέκοψαν την ομιλία του Δημήτρη Βεργίδη, καθηγητή του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης, ο οποίος συμμετείχε στην κατάληψη του Πανεπιστημίου τον Νοέμβριο του 1973.

 

Newsroom ΔΟΛ