Σε επιφυλακή ο Καναδάς για τρομοκρατική επίθεση

14.55
Έκκληση προς τους πολίτες της χώρας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση έκανε χθες Κυριακή o υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Καναδά έπειτα από τη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας άνδρας, που πιστεύεται ότι είναι Καναδός κι έχει ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών, να καλεί τους μουσουλμάνους του Καναδά να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.
 
«Η τρομοκρατία παραμένει μία πραγματική και σοβαρή απειλή για τους Καναδούς κι αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Στίβεν Μπλένεϊ σχετικά με το βίντεο.
 
«Αυτός είναι και ο λόγος που συμμετέχουμε στη συμμαχία που πραγματοποιεί τις αεροπορικές επιδρομές», (σ.σ κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ), τόνισε.
 
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο καναδός τζιχαντιστής που κατονομάζεται ως «Αμπού Ανουαρ αλ-Κανάντι».
 
Η εφημερίδα National Post έγραψε ότι ο άνδρας αυτός, ο οποίος μιλάει καλά Αγγλικά, ονομάζεται Τζον Μαγκουάιρ, κατάγεται από την Οτάβα κι έχει ασπαστεί το ισλάμ. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο άνθρωπος αυτός έχει μεταβεί στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών του ΙΚ.
 
Στο βίντεο, ο άνδρας αυτός καλεί τους μουσουλμάνους του Καναδά να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μάρτιν Ρουλό, ο οποίος επίσης είχε ασπαστεί το ισλάμ και στις 20 Οκτωβρίου έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε δύο καναδούς στρατιώτες, κοντά στο Μόντρεαλ, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός, ενώ στη συνέχεια έπεσε ο ίδιος νεκρός από τις σφαίρες αστυνομκών.
 
Στο βίντεο γίνεται επίσης αναφορά σε μία άλλη επίθεση που σημειώθηκε στην Οτάβα στις 22 Οκτωβρίου όταν ένας ένοπλος σκότωσε έναν στρατιώτη στο εθνικό πολεμικό μνημείο, πριν εισβάλει στο κτίριο του κοινοβουλίου όπου και πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κοντά στο σημείο όπου ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ συναντιόταν με βουλευτές.
 
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν την ώρα που ο καναδικός στρατός ενισχύει τη συμμετοχή του στις αεροπορικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ στο Ιράκ.

ethnos.gr