Σε υψηλούς τόνους συζήτηση στη Βουλή για το αεροδρόμιο Ηρακλείου

20.35

Σε πολύ υψηλούς τόνους έγινε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».
 
Ο κ. Λ. Αυγενάκης κατηγόρησε τον κ. Σπίρτζη ότι δεν είναι καλά ενημερωμένος και ότι δεν έχει τη διάθεση να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του αεροδρομίου. Μάλιστα ανέφερε ότι οι ευθύνες μας βαρύνουν όλους, χωρίς να επιρρίψει ευθύνες στον Υπουργό καθότι όπως είπε «είναι μόνο μερικές εβδομάδες που έχει αναλάβει αρμοδιότητες», ενώ τόνισε ότι το ζήτημα του αεροδρομίου δεν έχει καμιά κομματική ή άλλη απόχρωση.
 
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: «Το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο από πλευράς επισκεπτών και πτήσεων σε ετήσια βάση, μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος».  Υπενθυμίζω ότι μόνο το 2014 συνολικά μετακινήθηκαν 6.134.386 επιβάτες από και προς το Ηράκλειο και το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης». Μια χρονιά με ρεκόρ επιβατικής κίνησης τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια. Το 2014 ήταν μία μοναδική χρονιά για το αεροδρόμιο Ηρακλείου που οδήγησε σε ιστορικά μέγιστα την κίνηση των επιβατών και των πτήσεων και επομένως τα έσοδα του Δημοσίου στην δύσκολη αυτή περίοδο.
 
Ωστόσο, ανάγκασε το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις υποδομές του αεροδρομίου να εργασθούν στα όρια τους επιδεικνύοντας μοναδικό ζήλο και αυταπάρνηση για να ανταποκριθούν στην νέα αυτή πρωτόγνωρη κατάσταση. Σας ενημερώνω ότι το αεροδρόμιο Ηρακλείου, στέκεται από το μεράκι, το φιλότιμο και την αξιέπαινη προσπάθεια των εργαζομένων του και μόνο. Και να σας ενημερώσω ότι εδώ και 3 μήνες δεν έχει εκταμιευθεί ούτε 1€!»