Σε καραντίνα έξι άνθρωποι μετά το πρώτο κρούσμα Εμπολα στις ΗΠΑ

09.25
Εχουν μεταφερθεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο διαμέρισμα στο Ντάλας -Εικονολήπτης του NBC στη Λιβερία προσβλήθηκε από τον ιό -Φόβους για νέα κρούσματα εκφράζουν οι αρχές
 
Συναγερμός έχει σημάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το πρώτο κρούσμα του ιού του Εμπολα στη χώρα. Την ίδια ώρα έξι άνθρωποι από το περιβάλλον του Τόμας Ερικ Ντάνκαν, του πρώτου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τον ιό στις ΗΠΑ, έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο διαμέρισμα στο Ντάλας. Τα προσωπικά αντικείμενα του άνδρα έχουν σφραγιστεί σε πλαστικές σακούλες.
 
Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας εκφράζουν φόβους για νέα κρούσματα καθώς όπως είπαν 12 έως 18 άτομα είχαν έρθει σε επαφή με τον Ντάνκαν, ο οποίος επέστρεψε στο Τέξας από τη Λιβερία με αεροπλάνο μέσω Βρυξελλών και Ουάσινγκτον πριν από δύο εβδομάδες. Αυτοί με τη σειρά τους ήρθαν σε επαφή με δεκάδες άλλους ανθρώπους.
 
Ο Τόμας Φρίντεν, διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν επικοινωνήσει με περίπου 100 ανθρώπους και ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Καθησυχαστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι τώρα κανένας από όσους πιστεύεται ότι είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα του Εμπολα.
 
Εικονολήπτης του NBC στη Λιβερία προσβλήθηκε από τον ιό
Στο μεταξύ, το NBC ανακοίνωσε ότι ένας Αμερικανός εικονολήπτης, ο οποίος εργαζόταν για το δίκτυο στη Λιβερία διαγνώστηκε θετικός για τον ιό Έμπολα και θα επιστρέψει άμεσα στις ΗΠΑ για θεραπεία.
 
Ο εικονολήπτης είχε προσληφθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το δίκτυο προκειμένου να συνεργαστεί με την ανταποκρίτρια του ΝBC στη Λιβερία, Δρ. Νάνσι Σνάιντερμαν.
 
Ο ιός Εμπολα προκαλεί πυρετό, αιμορραγία, εμετό και διάρροια και μεταδίδεται μέσω της επαφής με σωματικά υγρά όπως το αίμα ή το σάλιο. Η υπόθεση του Ντάνκαν έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρχές των ΗΠΑ εγείροντας τις ανησυχίες για την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού από τη Λιβερία και δύο ακόμα χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί από τον ιό, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.
 
Μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει συνολικά 3.338 άνθρωποι στο χειρότερο ξέσπασμα της επιδημίας έως σήμερα, δεδομένου ότι η ασθένεια ανακαλύφθηκε το 1976.
protothema.gr