Σε μηνύσεις θα προχωρούν οι γιατροί μετά από απειλές – Η κατάσταση στο ΓΝΧ

17.10

Ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους έστειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων για τη νομική οδό που θα ακολουθούν στο εξής, όταν δέχονται ύβρεις ή απειλές κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η πρόσφατη απειλή σε ειδικευόμενο γιατρό από συνοδό ασθενούς ο οποίος δυστυχώς κατέληξε, ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικός μέχρι και στον δρόμο που περπατάει να μη του συμβεί κάτι κακό.

Η πρόεδρος της Ένωσης γιατρών του νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι η κατάσταση στα Επείγοντα είναι άνευ προηγουμένου με την αύξηση της προσέλευσης και μόλις ένας ειδικευμένος γιατρός καλείται να αντιμετωπίσει στη βάρδια όλα τα περιστατικά μαζί με τους ειδικευόμενους και τους γιατρούς των κλινικών όταν εκείνοι μπορούν να κατέβουν στο τμήμα. Δεν είναι δυνατόν οι περιπατητικοί ασθενείς να εξυπηρετηθούν σε δύο λεπτά.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα με το ακτινοδιαγνωστικό που όπως ανέδειξε η Νέα Τηλεόραση ο ένας γιατρός μετά τον άλλον θα φύγουν σε διάστημα λίγων μηνών.

Εν τω μεταξύ, δε φτάνει που δουλεύουν πολύ περισσότερο από όσο ο νόμος προβλέπει αλλά και εκείνοι αντέχουν, δεν πληρώνονται κιόλας. Αυτό κατήγγειλε σήμερα ο κ. Γεωργιακάκης καθώς ακόμα δεν έχουν λάβει τις υπερωρίες του Μαΐου.

Η δέσμευση του υπουργείου Υγείας είναι ότι θα πληρωθούν τις υπερωρίες τους την Παρασκευή.