Σε οικονομική ασφυξία οι φορολογούμενοι – Αποκαλυπτική η νέα έρευνα

11.36

 
Απογοητευμένοι και απαισιόδοξοι εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους οι έλληνες φορολογούμενοι, καθώς επτά στους δέκα αδυνατούν να πληρώνουν τους φόρους και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
 
Με βάση τα στοιχεία νέας έρευνας, το 89%, υποστηρίζει πως τα μέτρα της κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε ύφεση, ενώ οι οκτώ στους δέκα περιμένουν νέα μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι, προβλέποντας παράλληλα «μαύρες» μέρες για τη ζωή τους.
 
Παράγοντες της αγοράς πάντως, τονίζουν στη «Ν.Τ.» πως είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η προώθηση αναπτυξιακών μέτρων, που θα δώσουν νέα πνοή στο "επιχειρείν".
 

Πιο αναλυτικά, σε οικονομική ασφυξία έχουν οδηγηθεί οι έλληνες φορολογούμενοι, οι οποίοι προβλέπουν μαύρες μέρες για τη ζωή τους. Οι 7 στους 10 αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, όπως δείχνουν τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας για λογαριασμό του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου Αθηνών.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, το 89% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι αποφάσεις που έχουν παρθεί θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση, ενώ το 78% πιστεύει ότι θα χρειαστούν και άλλα, συμπληρωματικά μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι.
 
«Μαύρες» όμως είναι και οι προβλέψεις επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των επιχειρήσεων τους.
 
Το 78% των ερωτηθέντων δηλώνει απαισιόδοξο για την οικονομία, ενώ το 76% των συμμετεχόντων είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών στοιχειών.
 
Στην έρευνα με τίτλο «οικονομικό βαρόμετρο», μόνο 6% των συμμετεχόντων δείχνει να εμπιστεύεται τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη και μόνο το 7% πιστεύει ότι η τρέχουσα οικονομική πολιτική είναι σε θέσει να συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων.