Σε σοβαρή κατάσταση δύο αγοράκια στο ΠΑΓΝΗ- Το ένα παρολίγο να πνιγεί

16.03

Την πόρτα του Εισαγγελέα και του Ανακριτή Ηρακλείου πέρασε στις 10:30 το πρωί η νεαρή μητέρα η οποία κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκου και έκθεση του σε κίνδυνο. Μετά την απολογία της ο Εισαγγελέας την άφησε ελεύθερη. Πρόκειται για την μητέρα η οποία φέρεται πως άφησε τα παιδιά της στο αυτοκίνητο και εκείνη απομακρύνθηκε στην περιοχή της Αμμουδάρας στον δήμο Μαλεβιζίου.

 

Τα παιδιά δεν έχασαν την ευκαιρία και βγήκαν από το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν για μια βουτιά στη θάλασσα. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν στο αυτοκίνητο χωρίς το 2 ετών αδελφάκι τους το οποίο βρισκόταν στη θάλασσα. Όταν η μητέρα αντιλήφθηκε το τι συμβαίνει πήγε στην παραλία και είδε το αγοράκι να επιπλέει. Για καλή τύχη του παιδιού και εκείνης στην παραλία βρισκόταν ένας γιατρός οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες αφού έβγαλαν το αγοράκι στην αμμουδιά ξεκίνησε την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μέχρι να πιάσει παλμό ενώ να σημειωθεί πως ήδη είχε πιει πολύ νερό το παιδάκι.

Το ΕΚΑΒ είχε ήδη ειδοποιηθεί και οι διασώστες χρειάστηκε να ξανακάνουν ΚΑΡΠΑ καθώς το αγοράκι έπαθε και εντός του ασθενοφόρου ανακοπή αλλά το επανέφεραν ξανά.

Τώρα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ σε σοβαρή κατάσταση και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί ενώ μόλις παρατηρήσουν βελτίωση θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν το επίπεδο της εγκεφαλικής του λειτουργίας.

Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ όμως νοσηλεύεται και ένα αγοράκι 8 ετών το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το νοσοκομείο της Σαντορίνης στο ΠΑΓΝΗ με αεροδιακομιδή το οποίο φέρει πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του και είναι διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση.