Σεισμός 5,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

10.25

Ισχυρός  σεισμός 5,4  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κεφαλονιάς 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 8,8 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός των 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, στις 10:36 το πρωί της Πέμπτης.
Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε δώσει την ένταση του σεισμού στα 5,3 Ρίχτερ, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα αναθεωρήθηκε η εκτίμηση και έδωσε το μέγεθος του σεισμού στα 5,4.

Σχόλια με τα τοπικά μέσα της Ζακύνθου υπάρχουν αναφορές ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Λευκάδα.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος της ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στο iefimerida.gr, πρόκειται για σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς πρόκειται για μια σεισμογενή περιοχή.

Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κατέγραψε τον σεισμό με ένταση 5,2 Ρίχτερ.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/seismos-54-rihter-anamesa-se-kefalonia-kai-zakyntho”>Σεισμός 5,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο – iefimerida.gr</a></p>

<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/seismos-54-rihter-anamesa-se-kefalonia-kai-zakyntho”>Σεισμός 5,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο – iefimerida.gr</a></p>