Σεξ και οργασμός: 4 προβλήματα υγείας από τα οποία σας προστατεύει.

19.14
 
Όταν έχουμε έναν πόνο πάμε στο γιατρό, παίρνουμε τα φάρμακά μας και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό.
Αλλά υπάρχει ένα βήμα που συχνά αγνοούμε -αφότου ξαπλώσουμε στο κρεβάτι και προτού μας πάρει ο ύπνος- για να προστατευθούμε από τον πόνο: ο οργασμός!
 
Η κορύφωση στην σεξουαλική επαφή δεν είναι απλά ένας διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε μια νύχτα. Περιέχει επίσης μεγάλες θεραπευτικές ιδιότητες που αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων υγείας.
Οι φυσικές χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη που απελευθερώνονται κατά τον οργασμό, μας κάνουν να αισθανόμαστε ευτυχία, έξαψη και μια ήπια υπνηλία. Όταν αυτές οι ουσίες εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, μπορούν να προκαλέσουν αύξηση της ευχαρίστησης/ικανοποίησης και να μας ανακουφίσουν από τους πόνους.
 
Η αντοχή ενός ατόμου στον πόνο αυξάνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού, καθιστώντας το καλύτερα εξοπλισμένο για να μπλοκάρει τον πόνο.
 
Δείτε 4 χαρακτηριστικά προβλήματα υγείας που γιατρεύονται με το σεξ:
 
Πονοκέφαλος
Ο οργασμός μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο της ημικρανίας ή τους έντονους πονοκεφάλους, σύμφωνα με έρευνα του 2013 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cephalalgia. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ανακούφιση από τον πόνο δεν εξαρτάται από το ποιος είναι ο/η σεξουαλικός σας σύντροφός, ποιες στάσεις ακολουθείτε στο σεξ, ή ποιον τύπο σεξουαλικής δραστηριότητας/συνεύρεσης προτιμάτε. Ωστόσο, η επίτευξη ενός -τουλάχιστον!- "πλήρους οργασμού" είναι απαραίτητη για την ανακούφιση του πόνου.
Λόξιγκας
Σε μια έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Canadian Family Physician αναφέρθηκε η περίπτωση ενός υγιούς 40χρονου που είχε μεγάλο πρόβλημα λόξιγκα επί ένα ολόκληρο έτος. Όταν ο άντρας αυτός έφτασε στην κορύφωση της εκσπερμάτισης κατά τη συνουσία, ο λόξιγκάς του εξαφανίστηκε δια παντός! Αυτό ισχύει επίσης και για τις γυναίκες, σύμφωνα με μια μελέτη του 1990 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Internal Medicine. Εκεί αναφέρεται ότι το "δακτυλικό μασάζ" στον πρωκτό και οι οργασμοί μπορεί να είναι η λύση για τον επίμονο λόξιγκα. Το πνευμονογαστρικό νεύρο πρέπει να διεγερθεί για να φύγει ο λόξιγκας, κάτι το οποίο γίνεται κατά τη διάρκεια του σεξ.
Πρωινή ναυτία στην εγκυμοσύνη
Σύμφωνα με έρευνα του 2012 από την Northeastern Evolutionary Psychology Society στις ΗΠΑ, το σώμα της γυναίκας απορρίπτει αρχικά το σπέρμα του συντρόφου (και πατέρα) ως ξένο σώμα στον οργανισμό και αντιδρά σε αυτό με τον εμετό το πρωί. Ωστόσο, το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας θα αποδεχτεί -σύμφωνα με την έρευνα- ευκολότερα το σπέρμα του πατέρα του παιδιού αν σε προηγούμενες σεξουαλικές συνευρέσεις του ζευγαριού αυτή καταπιεί το σπέρμα του συντρόφου της με το στοματικό σεξ. Αυτό, υποστηρίζουν οι ερευνητές, θα μειώσει την πρωινή ναυτία/αδιαθεσία στις επόμενες κυήσεις, αν το δεύτερο παιδί έχει τον ίδιο πατέρα με το πρώτο.
 
Κράμπες/πόνοι περιόδου
Πριν από έναν οργασμό, η μήτρα της γυναίκας είναι πιο χαλαρή, αλλά κατά τη στιγμή της κορύφωσης, αυξάνεται η ροή του αίματος στην περιοχή, βοηθώντας στην ανακούφιση από τις κράμπες. Η σύσπαση των μυών της μήτρας κατά τη διάρκεια του οργασμού απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που ενεργούν ως φυσικό αναλγητικό. Οι γυναίκες που αυνανίζονται συχνά έχει διαπιστωθεί ότι έχουν μειωμένα συμπτώματα από τις κράμπες περιόδου και από την έμμηνο ρύση τους γενικότερα, όπως η ευερεθιστότητα και οι ιδιοτροπίες.
 
 
onmed.gr