Συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες από τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων

11.16

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες-μετανάστες , που επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά έμπρακτα τις αγωνιστικές δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας , απέναντί σε αυτούς που προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριο φανερά ή συγκαλυμμένα.
Μπροστά στην οξυμένη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει ο συνεχιζόμενος πόλεμος και οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί ΝΑΤΟ, Αμερικάνων, Ρωσίας, Τουρκίας, και οι αποφάσεις της Ε.Ε. – “της δημοκρατίας, ελευθερίας και αλληλεγγύης” –  δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια, δε θα γίνουμε παρατηρητές του συνεχιζόμενου εγκλήματος.
Τώρα κάθε Σύλλογος , σωματείο, κάθε ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα,  να οργανώσει τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες-μετανάστες.
Παράλληλα απομονώνουμε κάθε ρατσιστική-φασιστική φωνή, διεκδικώντας ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του κράτους και άμεση μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στις χώρες που επιθυμούν.
Η αλληλεγγύη και οι στήριξη αυτών των ανθρώπων πρέπει να συνοδεύεται από συνεχή πάλη κατά των επεμβάσεων, των βομβαρδισμών και των αιτιών που προκαλούν τον πόλεμο, και εναντίον κάθε εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Θυμίζουμε ότι τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Ατομικά νερά, χυμοί, βρεφικό γάλα και γάλα μακράς διάρκειας, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιών, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες. Είδη προσωπικής υγιεινής, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί Υγείας, ξυραφάκια. Παιδικά είδη, όπως μωρομάντηλα, πάνες, μπιμπερό, χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

Η συγκέντρωση θα γίνεται στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου μέχρι την Παρασκευή 11-3-2016 το μεσημέρι . Η μεταφορά για τον Πειραιά και η διανομή έχει διασφαλιστεί και θα γίνει το ίδιο βράδυ .