Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες από την Η ΛΑΕ Χανίων

10.01

Συλλογή φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τους πρόσφυγες θα πραγματοποιήσει η ΛΑΕ Χανίων  στα γραφεία της τις καθημερινές από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ, και το Σάββατο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Παράλληλα, η ΛΑΕ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ και την συνεργασία του με την Ελλάδα.
Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής: ?Εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην χώρας μας εδώ και περίπου μια βδομάδα λόγω του κλεισίματος των ελληνικών συνόρων προς το Βορρά, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και μέριμνα από την πλευρά της κυβέρνησης και χωρίς καμία ενημέρωση από την αστυνομία για το τι θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής. Ο αριθμός τους αλλάζει απροειδοποίητα, στην πλειοψηφία τους είναι νέοι, κυρίως γυναίκες και μικρά παιδιά, εξαθλιωμένοι, πεινασμένοι με πολλά προβλήματα υγείας, που περνούν τη νύχτα τους μέσα στα λεωφορεία ή στο ¨hotspot των Τεμπών¨.
Η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδομένη στις αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ υποτάσσεται και ακολουθεί πλήρως τις αποφάσεις τους και συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας Ευρώπης φρούριο η οποία προσπαθεί να αποτρέψει τις προσφυγικές ροές, που η ίδια, μαζί με άλλους, με την πολιτική της προκάλεσε, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, η καταπάτηση των διεθνών συνθηκών για τους πρόσφυγες, γίνονται πια επίσημες πολιτικές και στρατηγικές της ΕΕ και η ένταξη της χώρας στη ζώνη Σένγκεν δεν διασφαλίζει κανένα συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας. Αντίθετα αποτελεί ένα γιγάντιο εργαστήριο επιτήρησης και καταστολής, με ξένες δυνάμεις να αλωνίζουν στα σύνορα της Ελλάδας, μετατρέποντάς τη χώρα μας σε επίσημο προτεκτοράτο και το Αιγαίο σε υδάτινο τάφο.
Οι συνθήκες και οι αποφάσεις της ΕΕ είναι ιερές και απαραβίαστες μόνον όταν αφορούν μνημόνια, δολοφονικές πολιτικές λιτότητας και κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατίας, αλλά αποδεικνύονται κουρελόχαρτα μπροστά στην εθνικιστική αναδίπλωση κρατών -μελών της που κλείνουν τα συνορά τους καταδικάζοντας χιλιάδες ανθρώπους στην εξαθλίωση και στον θάνατο Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους Χανιώτες πολίτες, φορείς και τις συλλογικότητες να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες με κάθε τρόπο. Παίρνοντας μέρος και συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται το επόμενο χρονικό διάστημα, βροντοφωνάζοντας «έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο», για να δώσουμε μαζική και αποφασιστική απάντηση στον δολοφονικό κυνισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Ταυτόχρονα η ΛΑ.Ε. Χανίων καλεί τα μέλη της, τους φίλους και αλληλέγγυους προς τους πρόσφυγες να στηρίξουν την προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων και φαρμάκων φέρνοντας τα παρακάτω είδη στα γραφεία της στην διεύθυνση Ν. Πλαστήρα 33 στον Α όροφο. Τα γραφεία θα είναι ανοικτά τις καθημερινές από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ, και το Σάββατο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι Τα είδη που είναι απαραίτητα είναι τα εξής:
Α) Τρόφιμα (γάλα μακράς διαρκείας για ενηλίκους, γάλα μακράς διαρκείας για βρέφη και παιδιά, βρεφικές τροφές, μπισκότα, κρουασάν,ζάχαρη, τσάι)
Β) Είδη προσωπικής υγιεινής μωρομάντηλα, πάνες, σερβιέτες, σαπούνια, ξυραφάκια
Γ) Φάρμακα (Ersafuril σιρόπι, Vermox σιρόπι, Dufalax σιρόπι,

1. Dexarina Spray,
2. Καραμέλες για τον λαιμό
3. Spasmoapotel
4. Buscopan plus
5. Clinofar
6. Soldesanil σταγόνες
7. Bepanthol κρέμες
8. Αεροτσάμπερ για παιδιά (ακόμα και μεταχειρισμένα)
9. Tobrex ? Tobratex (κολήριο για τα μάτια)
10. Otrivin (για τη μύτη)
11. Zovirax (δερματικό)
12. Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30
13. Klaricid, Azirox, Vibramycin, Voltaren, Trebon, Aerius 10, Γλωσσοπίεστρα αποστειρωμένα,
14. Μάσκες. Γάντια
15. Κλαριθομυκινη,
16. Apotel amp, Θερμόμετρα, Sudocream
17. Fucicort)
Θερμή παράκληση να φέρνετε μόνο τα παραπάνω είδη?.