Σημαντικές επιτυχίες στις Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας για τον Τάλω ANEK LINES

11.21

Η ακαδημία του Τάλως ANEK LINES, αποτελούμενη από 25 παιδιά-αθλητές, 5 γονείς-συνοδούς και 2 προπονητές, έδωσε για ακόμα μία χρονιά το παρόν στις πανελλήνιες ημέρες νεολαίας όπου διεξήχθησαν 25-27 Σεπτεμβρίου στις κατασκηνώσεις του Αγίου Αντρέα Αττικής.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση της ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τους νεαρούς ποδηλάτες να ζήσουν ένα ποδηλατικό τριήμερο παρέα με τους φίλους τους αλλά και κάνοντας νέες γνωριμίες ? φιλίες με τα παιδιά από τα υπόλοιπα σωματεία της χώρας.

Τα Μέλη της Αποστολής

Η αποστολή του Τάλως ANEK LINES που εκπροσώπησε την ακαδημία του συλλόγου αποτελούνταν από:

Καρδαμάκη Μαρία (Μίνι Μικρά Κορίτσια)
Κόρακα Πολυξένη (Μίνι Μικρά Κορίτσια)
Κουλιεράκη Ιωάννα (Μίνι Μικρά Κορίτσια)
Κόρακα Δέσποινα (Μίνι Μικρά Κορίτσια)
Κουτσαυτάκης Φαίδων (Μίνι Μικρά Αγόρια)
Αγγελάκη Γλυκερία (Μίνι Μεγάλα Κορίτσια)
Λιοδάκης Κώστας (Μίνι Μεγάλα Αγόρια)
Μαρκαντωνάκης Γιώργος (Μίνι Μεγάλα Αγόρια)
Καρκάνης Θοδωρής (Μίνι Μεγάλα Αγόρια)
Ψαράκης Χριστόφορος (Μίνι Μεγάλα Αγόρια)
Μπολάκης Γιάννης (Μίνι Μεγάλα Αγόρια)
Σταυγιαννουδάκη Χρυσή (Παγκορασίδες)
Λιοδάκη Σοφία (Παγκορασίδες)
Ψαράκη Μελίνα (Παγκορασίδες)
Σαββάκης Γιάννης (Παμπαίδες)
Βερυκάκης Άλκης (Παμπαίδες)
Ζακινθυνάκης Ιούλιος (Παμπαίδες)
Καλαϊτζάκης Βλάσης (Παμπαίδες)
Καράκης Γιώργος (Παμπαίδες)
Μαλαξιανάκης Άγγελος (Παμπαίδες)
Λιβανός Κώστας (Παμπαίδες)
Φουντουλάκης Γιώργος (Παμπαίδες)
Μαυριγιαννάκης Βασίλης (Παμπαίδες)
Παπακωνσταντής Δημήτρης (Παμπαίδες)
Πατεράκης Ηλίας (Παμπαίδες)
Φιωτάκη Έλλη (Συνοδός)
Μαυριγιαννάκης Γιώργος (Συνοδός)
Φουντουλάκης Ζαχάρης (Συνοδός)
Βερούλη Ελισάβετ (Συνοδός)
Πατεράκης Νίκος (Συνοδός)
Φραγκιουδάκης Γιάννης (Προπονητής)
Ορφανουδάκης Κώστας (Προπονητής)

Το Πρόγραμμα του Τριημέρου

Παρασκευή: Τα παιδιά τακτοποιήθηκαν στους θαλάμους και στα κρεβάτια τους και στην συνέχεια βγήκαν για μία μονόωρη προπόνηση για να ξεμουδιάσουν από το ταξίδι αλλά και για να δουν την διαδρομή του Σαββατιάτικου αγώνα.

Σάββατο: Το πρωί του Σαββάτου έγινε η ατομική χρονομέτρηση απόστασης 1,2 χιλιομέτρων μέσα στον χώρο της κατασκήνωσης για όλες τις κατηγορίες. Όμως λόγω μίας ξαφνικής μπόρας ο αγώνας διακόπηκε με αποτέλεσμα να συνεχιστεί το απόγευμα αντί για το αγώνισμα του 4Χ.

Κυριακή: Η μέρα περιελάμβανε 2 μέρη. Αγώνας 4Χ για τα 32 ταχύτερα αγόρια και 16 ταχύτερα κορίτσια της ατομικής χρονομέτρησης στις κατηγορίες μίνι μικρά και μίνι μεγάλα. Ταυτόχρονα έγινε και ο αγώνας αντοχής για παμπαίδες (35χλμ) και παγκορασίδες (20χλμ) στο Μαρκόπουλο. Ο αγώνας δεξιοτεχνίας δεν έγινε τελικά.

Οι Επιτυχίες

Οι συμμετοχές ξεπερνούσαν τις 330 σε όλες τις κατηγορίες, με αθλητές από 40 σωματεία, γεγονός που έδινε περισσότερη αξία στην προσπάθεια των νεαρών πρωταθλητών.

Σάββατο ? Ατ. Χρονομέτρηση

Η Κόρακα Δέσποινα κατέλαβε την 9η θέση, η Κουλιεράκη Ιωάννα την 12η και η Καρδαμάκη Μαρία την 13η στα μίνι μικρά κορίτσια κερδίζοντας την πρόκριση για το αγώνισμα του 4Χ. Στην 17η θέση τερμάτισε η μικρότερη της ομάδας μας αλλά και του αγώνα, η Κόρακα Πολυξένη η οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να προκριθεί.
Στα μίνι μικρά αγόρια ο Κουτσαυτάκης Φαίδων τερμάτισε στην 11η θέση κερδίζοντας και αυτός την πρόκριση.
Η Αγγελάκη Γλυκερία παρά το γεγονός ότι κάνει πολύ λίγο καιρό ποδηλασία, κατάφερε να τερματίσει στην 23η θέση στην κατηγορία μίνι μεγάλα κορίτσια.
Στα μίνι μεγάλα αγόρια, την καλύτερη επίδοση πραγματοποίησε ο Ψαράκης Χριστόφορος τερματίζοντας στην 14η θέση. Ακολούθησαν ο Μαρκαντωνάκης Γιώργος στην 16η και το Λιοδάκης Κώστας στην 21η.
Η σημαντικότερη επιτυχία ήρθε από την κατηγορία παγκορασίδων καθώς η Λιοδάκη Σοφία κέρδισε την κατηγορία της και φόρεσε την πολυπόθητη γαλανόλευκη φανέλα. Στο πλάι της στο βάθρο και στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Σταυγιανουδάκη Χρυσή. Η Ψαράκη Μελίνα κατάφερε και αυτή να βρεθεί στις απονομές καθώς τερμάτισε στην 5η θέση. Και οι 3 αθλήτριες κέρδισαν εύκολα την πρόκριση για την αντοχή της Κυριακής καθώς προκρίνονταν οι 32 ταχύτερες.
Τέλος στην κατηγορία παμπαίδων ο Μαυριγιαννάκης Βασίλης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την ταχύτητα του. Λιβανός, Φουντουλάκης, Πατεράκης και Μαλαξιανάκης τερμάτισαν στις θέσεις 10, 18, 20 και 45 αντίστοιχα κερδίζοντας την συμμετοχή τους στον αγώνα αντοχής της Κυριακής. Δυστυχώς εκτός 60άδας και πρόκρισης έμειναν οι Σαββάκης (101ος), Βερυκάκης (90ος), Ζακινθυνάκης (92ος), Καλαϊτζάκης (69ος), Καράκης (75ος) και Παπακωνσταντής (94ος).

Κυριακή ? 4Χ
Στα μίνι μικρά κορίτσια οι Κόρακα Δέσποινα κατέλαβε την 10η θέση, η Κουλιεράκη Ιωάννα την 13η και η Καρδαμάκη Μαρία την 14η.
Στον μεγάλο τελικό των μίνι μικρά αγόρια βρέθηκε ο Κουτσαυτάκης Φαίδων όπου κατέλαβε την 4η θέση.
Ο Ψαράκης Χριστόφορος δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό των μίνι μεγάλα αγόρια, κατάφερε όμως να κερδίσει τον μικρό τελικό και να βρεθεί στην 5η θέση της κατηγορίας. Στην ίδια κατηγορία ο Μαρκαντωνάκης τερμάτισε στην 10η θέση και ο Λιοδάκης Κώστας στην 19η.

Κυριακή ? Αντοχή
Στην κατηγορία παγκορασίδων η Λιοδάκη Σοφία διπλασίασε τις νίκες της κερδίζοντας τον αγώνα στο σπριντ. Ακολούθησε στην 3η θέση η Σταυγιαννουδάκη Χρυσή και η Ψαράκη Μελίνα στην 6η.
Στον άκρος επεισοδιακό αγώνα τον παμπαίδων όπου η νίκη κρίθηκε στο τελικό μαζικό σπριντ, ο Φουντουλάκης Γιώργος κατάφερε να τερματίσει στην 10η θέση, ο Λιβανός Κώστας στην 14η, ο Μαλαξιανάκης Άγγελος στην 43η, ο Πατεράκης Ηλίας στην 46η και ο Μαυριγιαννάκης Βασίλης εγκατέλειψε μετά από πτώση.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα

Οι Ατυχίες

Δυστυχώς η φετινή αποστολή της ομάδας μας σημαδεύτηκε από τις πολλές ατυχίες. Ξεκινώντας από την Ατ. Χρονομέτρηση του Σαββάτου, ο Καράκης Γιώργος σημείωσε πτώση στην πρώτη στροφή της διαδρομής καθώς μόλις είχε ξεσπάσει η καταιγίδα και είχαν μετατραπεί οι δρόμοι σε ποτάμια. Συνεχίζοντας με τον αγώνα αντοχής παμπαίδων την Κυριακή, 200 μέτρα μόλις από την εκκίνηση έγινε ένα πέσιμο στο οποίο δυστυχώς ενεπλάκη και ο Πατεράκης Ηλίας ο οποίος ήταν ένα από τα φαβορί. Έτσι έχασε επαφή με το γκρουπ και παρά την προσπάθεια του καθ? όλη την διάρκεια του αγώνα δεν κατάφερε να τους προλάβει. Σημαντικότερη ατυχία ήταν η πολύ άσχημη πτώση του Μαυριγιαννάκη Βασίλη λίγο πριν μπουν στον τελευταίο γύρο, όπου τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα καθώς χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ευτυχώς χρειάστηκε να κάνει μόνο μερικά ράμματα. Στον αγώνα των παγκορασίδων ο οποίος επηρεάστηκε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από τον αγώνα των παμπαίδων, στον τελευταίο γύρο η Ψαράκη Μελίνα ενεπλάκη και αυτή σε μία πτώση και στην τελική ευθεία όπου τα κορίτσια τερμάτιζαν, τα πολύ πιο γρήγορα αγόρια τις έπιασαν στροφή με αποτέλεσμα να «αναμειχθούν» τα 2 γκρουπ και να μην υπάρξει καθαρό σπριντ μεταξύ των αθλητριών.
Επίσης ατυχία για τον σύλλογο μας ήταν η ακύρωση του αγωνίσματος δεξιοτεχνίας. Το συγκεκριμένο αγώνισμα ήταν ο στόχος των περισσότερων παιδιών καθώς είναι πολύ διασκεδαστικό και είχαν προετοιμαστεί γι?αυτό και περίμεναν να διακριθούν.

Και τα Ευτράπελα

Για ακόμα μία φορά η ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας έδειξε την αδιαφορία της για το άθλημα και την ανικανότητα της στην διοργάνωση αγώνων.

Παρά το γεγονός ότι όλα σωματεία είχαν στείλει δήλωση συμμετοχής, τα λεωφορεία που μας περίμεναν στην 8 το πρωί στον Πειραιά δεν μας χωρούσαν, όπως επίσης δεν χωρούσαν και τα ποδήλατα μας στα φορτηγά. Το αποτέλεσμα να περιμένουμε έξω από το καράβι για 3 ώρες μέχρι να βρουν λύση!

Η μπόρα που ξέσπασε περίπου στις 11 το πρωί του Σαββάτου και προκάλεσε την διακοπή της ατ. χρονομέτρησης διήρκεσε περίπου 1 ώρα.

Η διοργανώτρια επιτροπή λοιπόν αντί να συνεχίσει το πρόγραμμα ξεκινώντας από τις 16:30 περίπου ώστε να προλάβει να ολοκληρωθεί η ατ. χρονομέτρηση και στην συνέχεια να διεξαχθεί το 4Χ, έβγαλε απόφαση ότι η ατ. χρονομέτρηση θα συνεχιστεί στις 18:00 και το 4Χ να γίνει την Κυριακή το πρωί στην θέση της δεξιοτεχνίας.
10 περίπου σωματεία συζήτησαν και κατέθεσαν πρόταση στον Αλυτάρχη του αγώνα σχετικά με το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί το πρόγραμμα ώστε να γίνουν όλοι οι αγώνες. Η πρόταση απορρίφθηκε χωρίς προφανή λόγο.

Στο 4Χ και στην κατηγορία μίνι μικρά κορίτσια, η Κόρακα Πολυξένη περίμενε να αγωνιστεί καθώς είχε προκριθεί από την 16η θέση στην ατ. χρονομέτρηση σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα. Την Κυριακή το πρωί λίγο πριν τον αγώνα ανακοίνωσαν ότι είχε γίνει λάθος και ότι τελικά δεν μπορεί να αγωνιστεί καθώς βρισκόταν στην 17η θέση! Αποτέλεσμα η πλήρης απογοήτευση και στεναχώρια για την μόλις 8 χρονών αθλήτρια σε μία διοργάνωση που υποτίθεται ότι στοχεύει κυρίως στην διασκέδαση των παιδιών.

Ο αγώνας αντοχής παγκορασίδων ξεκίνησε περίπου 5 λεπτά μετά τον αγώνα των παμπαίδων ώστε να γίνουν οι δύο αγώνες παράλληλα κερδίζοντας χρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν το γκρουπ των αγοριών να «κλείσει γύρο» το γκρουπ των κοριτσιών περίπου 400 μέτρα πριν τον τερματισμό των κοριτσιών. Σε εκείνο το σημείο οι παγκορασίδες ετοιμάζονταν για το τελικό σπριντ του αγώνα τους όταν ο κριτής τους είπε να κόψουν ταχύτητα και να κάνουν δεξιά για να περάσουν τα αγόρια!!!

Το γκρουπ των αγοριών τις πλησίασε πολύ γρήγορα. Όλα τα κορίτσια έκαναν δεξιά εκτός ένα το οποίο πάνω στην ένταση και την κούραση του αγώνα κινήθηκε αριστερά με αποτέλεσμα να πέσουν περίπου οι 10 πρώτοι παμπαίδες και οι 2 να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ανάμεσα τους και ο Μαυριγιαννάκης.

Τελειώνει ο αγώνας, γίνονται οι απονομές, φορτώνονται τα ποδήλατα στα φορτηγά και έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι το λεωφορείο που θα μας μετέφερε πίσω στις κατασκηνώσεις έχει φύγει αφήνοντας πίσω συνολικά 7 άτομα. Η ομοσπονδία δεν είχε το τηλέφωνο του οδηγού (!) οπότε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Φραγκιουδάκη με αθλητή που βρισκόταν στο λεωφορείο ενημέρωσαν τον οδηγό ότι πρέπει να επιστρέψει πίσω.

Αφού λοιπόν κρητικά και ροδίτικα σωματεία βρισκόμαστε στο λεωφορείο με προορισμό τις κατασκηνώσεις του Αγ. Αντρέα, μετά από κάμποση ώρα διαπιστώσαμε ότι κάνουμε κύκλους και ότι ο οδηγός έχει χαθεί. Εν τέλει με την βοήθεια του GPS κινητού τηλεφώνου είδαμε ότι είχαμε βγει τελείως εκτός πορείας και συγκεκριμένα βρισκόμασταν στα Σπάτα!