Σήμερα ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας

15.21
Σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσουν τελικά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας -Ουκρανίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα ρωσικά ΜΜΕ.
Τα ρωσικά δίκτυα RIA Novosti και TASS μεταδίδουν πως ο δεύτερος γύρος των ειρηνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ. Το TASS μάλιστα, επικαλείται έναν βοηθό στο προεδρικό γραφείο της Ουκρανίας ενώ το RIA Novosti αναφέρει ότι έγινε ανακοίνωση από το γραφείο του Ζελένσκι.
Νωρίτερα, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax είχε αναφέρει επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, πως ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιούνταν «κοντά στα τέλη της εβδομάδας».
«Κοντά στα τέλη της εβδομάδας» πιθανώς θα διεξαχθεί ο επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανέφερε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.
«Σήμερα το απόγευμα, πιθανότατα το βράδυ, θα είμαστε έτοιμοι περιμένοντας τους Ουκρανούς»
Η ρωσική αντιπροσωπεία θα περιμένει την ουκρανική πλευρά στον τόπο των διαπραγματεύσεων το απόγευμα της Τετάρτης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Σήμερα το απόγευμα, πιθανότατα το βράδυ, η αντιπροσωπεία μας θα είναι επί τόπου περιμένοντας τους Ουκρανούς διαπραγματευτές. Η αντιπροσωπεία μας θα είναι έτοιμη να συνεχίσει τη συνομιλία απόψε», δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Ο Πεσκόφ δεν διευκρίνισε τον τόπο των διαπραγματεύσεων, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η ουκρανική πλευρά θα έρθει στις συνομιλίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων είχε πραγματοποιηθεί στις 28/2 στην Λευκορωσία με τις δύο πλευρές να συμφωνούν να συνεχιστούν οι συζητήσεις, μετά την ρωσική εισβολή.

Πηγή: www.iefimerida.gr