Σύμφωνα με τις NY TIMES: Κυβερνήτης κλειδώθηκε εκτός πιλοτηρίου, μετά άρχισε η κάθοδος!

09.39
Στην αρχή ακούγεται να χτυπάει ελαφρά την πόρτα, μετά προσπαθεί να την σπάσει – Πλήθος ερωτημάτων από την αποκάλυψη, αν συνυπολογίσει κανείς ότι το αεροπλάνο κατέβαινε επί 18 λεπτά σαν να προσγειωνόταν, μέχρι να συντριβεί στα βουνά – Δέκα χρόνια εμπειρία στη Lufthansa είχε ο ένας εκ των δύο πιλότων 
 
Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από την εξιχνίαση του μυστηρίου που καλύπτει την πτώση του Airbus A 320 στις γαλλικές Άλπεις και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα κατέφτασαν και τα πρώτα στοιχεία από τη μελέτη του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου.
 
 
 
Σύμφωνα με έναν από τους ερευνητές, αρχικά υπάρχει μια «χαλαρή συζήτηση» μεταξύ των πιλότων, μέχρι που ένας από αυτούς βγήκε από το πιλοτήριο και δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμπεί. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Εκείνος άρχισε να χτυπάει, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση και στη συνέχεια προσπάθησε να τη σπάσει.
 
Ένας εκ των ερευνητών, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας, δήλωσε στους New York Times: «Ακούς τον πιλότο απ' έξω να χτυπάει ελαφρά την πόρτα χωρίς να παίρνει απάντηση. Και ύστερα χτυπά δυνατότερα, χωρίς πάλι να παίρνει απάντηση. Δεν παίρνει ποτέ απάντηση… μπορείς να τον ακούσεις να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα».
 
Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και τρία 24ωρα μετά την τραγωδία λίγες έως ανύπαρκτες είναι οι πληροφορίες για τους δύο πιλότους της μοιραίας πτήσης. Τα ονομάτά τους δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα ενώ το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως ο ένας εκ των δύο είχε δέκα εμπειρία στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa. 
 

Τα δραματικά, όπως φαίνεται, ντοκουμέντα του μαύρου κουτιού, αναμένεται να αποκαλύψουν πτυχές από το τι διαδραματίστηκε πριν το μοιραίο αεροπλάνο πέσει και παρασύρει στο θάνατο 150 άτομα.
 
Το μόνο που έχει ειπωθεί μέχρι τώρα με βεβαιότητα από τους εμπειρογνώμονες και τους ερευνητές είναι πως μέχρι και πριν την πτώση, δεν είχε σημειωθεί έκρηξη στον αέρα.
 
Ο εκπρόσωπος της Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων (BEA) Ρεμί Ζουτί, τόνισε πως «ίσως χρειαστούν μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη των στοιχείων που έχουν ανακτηθεί».
 
«Καταφέραμε να έχουμε ηχητικό απόσπασμα και αρχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά είναι πολύ νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα σχετικά με το τι συνέβη», συμπλήρωσε ο Ζουτί. Παράλληλα, δήλωσε πως δεν είναι γνωστή η διάρκεια των συνομιλιών, ενώ τόνισε πως δεν έχει εντοπιστεί το δεύτερο μαύρο κουτί.
 
Στο σημείο της συντριβής αναμένονται σήμερα Ισπανοί συγγενείς των θυμάτων της μοιραίας πτήσης. Οι περισσότεροι θα μεταβούν αρχικά στη Μασσαλία με ειδική πτήση της Lufthansa ενώ δεκατέσσερις πραγματοποίησαν ολονύχτιο ταξίδι με λεωφορεί προκειμένου να βρίσκονται στην περιοχή το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συνέντευξη Τύπου του γενικού εισαγγελέα της Μασαλίας το μεσημέρι 
 
Ο γενικός εισαγγελέας της Μασαλίας Μπρις Ρομπέν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τις έρευνες για τη συντριβή του A320 Germanwings, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδος).
 
Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί σε αίθουσα του αεροδρομίου του Μαρινιάν, κοντά στη Μασαλία, διευκρίνισε ο Μπρις Ρομπέν λίγες ώρες αφού επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ένας από τους πιλότους, ο οποίος είχε βγει από το κόκπιτ, δεν κατόρθωσε να επιστρέψει την ώρα που το αεροπλάνο είχε λάβει την καθοδική του πορεία.

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ στο σημείο της τραγωδίας

protothema.gr