Συμφωνία «αιωνίων» για την καταπολέμηση της βίας

16.41
Aθήνα
Εκεχειρία ανάμεσα στους δύο αιωνίους φαίνεται πως υπήρξε στο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, αφού Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος συμφώνησαν να πάρουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της βίας στα γήπεδα.

Αρχικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε λόγο για ομόφωνη απόφαση του ΔΣ με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να κάνει κάποιες προτάσεις, οι οποίες έγιναν ομόφωνα δεκτές από τα υπόλοιπα μέλη.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με υπόλοιπα μέλη της Λίγκας. Ο Ολυμπιακός έκανε μια πρόταση με δραστικά μέτρα για να εφαρμοστούν άμεσα. Υπήρξε ομόφωνη συμφωνία για αυτά τα μέτρα και θα σας ενημερώσει ο κ. Μποροβήλος. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τελειώσει το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο και να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας κατά της βίας στα γήπεδα. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Το λόγο έχει η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική αστυνομία. Το ζητούμενο είναι τι προτείνουμε. Με πρόταση του Ολυμπιακού έγινε μια πολύ σωστή συζήτηση και συμφωνήσαμε ομόφωνα», είπε αρχικά.

Όσο για τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας: «Ήταν μια λεκτική αντιπαράθεση. Αυτά έχουν γίνει πολλές φορές. Προχωράμε μπροστά. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσει το πρωτάθλημα σε σωστές βάσεις και το επόμενο πρωτάθλημα να αρχίσει σε ακόμη καλύτερες βάσεις».

Στη συνέχεια βγαίνοντας από το κτήριο δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Αλαφούζος, όπου ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε εξωγηπεδική διαφωνία θα λυθεί δικαστικά, ή έστω εκτός διοικητικού συμβουλίου, ενώ επιβεβαίωσε και εκείνος με τη σειρά του την ομόφωνη απόφαση.

«Είχαμε μία συζήτηση, όπου αποφασίσουμε να λύσουμε δικαστικά τις διαφορές μας ή τέλος πάντων εκτός διοικητικού συμβουλίου. Συμφωνήσαμε να κοιτάξουμε πως θα λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα. Υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις για την αντιμετώπιση αυτή της πολύ άσχημης κατάστασης στην Ελλάδα, όπως η αυστηροποίηση ποινών για τις ομάδες», ήταν τα λόγια του προέδρου του Παναθηναϊκού.

Το ΔΣ βρίσκεται σε εξέλιξη και επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν στο τέλος της συνεδρίασης από τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, Γιώργο Μποροβήλο.

Το Ολυμπιακό εκπροσωπούν οι κ. Βρέντζος, Αγραφιώτης ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού οι κ. Κωνσταντίνου, Σωπήλης και Μπαλωμένου.

Οι προτάσεις της Ξάνθης…

Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη με τη σειρά της παρουσίασε 5 προτάσεις, οι οποίες ζήτησε να εφαρμοστούν άμεσα. 

Αυτές είναι οι εξής:

1. Έως το τέλος της σεζόν, επιβάλλεται απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών.
2. Σε περίπτωση που οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο, η γηπεδούχος θα τιμωρείται μέχρι τέλους της φετινής σεζόν δίνοντας τους εντός έδρας αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών.
3. Σε περίπτωση προπηλακισμού μέλους της αντίπαλης ομάδος, κατά την άφιξη της στο γήπεδο – ποδοσφαιριστές, παράγοντες -, τότε η γηπεδούχος ομάδα θα αγωνίζεται στους υπόλοιπους εντός έδρας αγώνες, κεκλεισμένων των θυρών.
4. Άμεσα, κάμερες που βλέπουν στα αποδυτήρια των δύο ομάδων, σε αυτά των διαιτητών και στη φυσούνα, οι οποίες θα ελέγχονται από την ΕΛΑΣ.
5. Οι ομάδες πρέπει να είναι 100% υπεύθυνες για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους και να διαφυλάττουν τα συμφέροντα τους μέσω ιδιωτικής ασφάλειας, χωρίς την παρουσία Αστυνομίας. Μπορεί να υπάρχει έξω από το γήπεδο ένα Police Station, το οποίο θα επικοινωνεί με την ιδιωτική ασφάλεια του γηπέδου για θέματα που τυχόν θα προκύψουν.

Newsroom ΔΟΛ