Συμμετοχή του Δήμου Κισσάμου στην τουριστική έκθεση Panorama World Festival 2018 στην Σουηδία

09.52

Με περισσότερους από 9.000 επισκέπτες (σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό) ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, η έκθεση "Panorama World Festival 2018" που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο από τη North Events. Η συγκεκριμένη έκθεση προβάλει την Ελλάδα, και αν και με ελαφρά μειωμένη φέτος προσέλευση κόσμου, το ενδιαφέρον για την Ελλάδα παρέμεινε αμείωτο.

Στους σημαντικότερους Ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς που εκπροσωπήθηκαν και συγκέντρωσαν το έντονο ενδιαφέρον και η Κρήτη και, φυσικά, ο Δήμος Κισσάμου που έδωσε το «παρών» φέτος, για πρώτη χρονιά σε διεθνή τουριστική έκθεση, με στόχο την προβολή του Δήμου ως προορισμού διαθέτοντας 3 από τις πλέον βραβευμένες και διάσημες παραλίες της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοτικής αντιπροσωπείας, αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Εμμανουήλ Δερουκάκη, δόθηκε ειδικό βάρος στην επικοινωνία τόσο με θεσμικούς φορείς, εκπροσώπους και παράγοντες του τουρισμού όσο και με τους επισκέπτες της έκθεσης. Τονίστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που απορρέουν όχι μόνο από τις περιοχές των Φαλασάρνων του Ελαφονησίου και του Μπάλου αλλά και από τον πολιτισμό, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την μορφολογία της περιοχής και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο Δήμος μας σε ολόκληρο το εύρος του.

Το κάθε μέρος, το κάθε χωριό διαθέτει δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, μοναδικές ομορφιές και αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος για κάθε εν δυνάμει επισκέπτη. Ναυαρχίδα του τουριστικού μας brand θα πρέπει σίγουρα να αποτελούν οι βραβευμένοι και αναγνωρίσιμοι προορισμοί, αλλά θα πρέπει σε αυτούς να προσθέσουμε την υπεραξία που πρέπει και να τους εμπλουτίσουμε με εμπειρίες, με Κισσαμίτικη παράδοση, μουσική και πολιτισμό. Με μονοπάτια, εναλλακτικούς προορισμούς και εμπειρίες θα πρέπει να αναδείξουμε ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που διαθέτει η Κίσσαμος και δεν είναι άλλο από την μη αλλοίωση της περιοχής από τον μαζικό τουρισμό. Από τον Δήμο Κισσάμου έχει ξεκινήσει η καταγραφή και αποτύπωση όλων αυτών των στοιχείων ώστε να προσφέρουμε ολοκληρωμένη πληροφόρηση στον επισκέπτη και τον εν δυνάμει επισκέπτη.

Φυσικά το σημαντικότερο στοιχείο, πέραν των επικοινωνιών και των υπό διαμόρφωση συνεργασιών που αναπτύχθηκαν, είναι η παρουσία του Δήμου Κισσάμου για πρώτη φορά σε διεθνή τουριστική έκθεση αποκτώντας και προβάλλοντας την δική του τουριστική ταυτότητα μέσα στο σύνολο της Κρήτης και της Ελλάδας που αποτελούν τα πλέον αναγνωρίσιμα brand στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά το Δ.Σ. του συλλόγου κατοίκων Πλατάνου για την στήριξη και την παρουσία τους στην έκθεση, τους επιχειρηματίες του τουρισμού που εξέφρασαν την στήριξή τους στο συγκεκριμένο εγχείρημα και τέλος στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου αλλά και την πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Κα Βαρουχάκη που βοήθησαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο στην πραγματοποίηση αυτού που πριν κάποια χρόνια έμοιαζε άπιαστο όνειρο.