Η συμμετοχή του Παπαστάμου στην Κύπρο

13.38

Την κατάκτηση της 2ης θέσης στα αγωνίσματα των 200 και 400μ. μικτή ατομική κατάφερε να πετύχει ο Απόστολος Παπαστάμος στο πλαίσιο της Πολυεθνούς συνάντησης Κολύμβησης που διεξήχθη στη Λεμεσό στην Κύπρο, το σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου.
Ο κολυμβητής του Ναυτικού Ομίλου είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος για πρώτη φορά στην καριέρα του σε μία τέτοια διοργάνωση, με το σημαντικό να είναι ότι απέκτησε εμπειρίες και γνώρισε νέους αθλητές από την Εθνική ομάδα, αλλά και από άλλες χώρες.

Στο αγώνισμα των 200μ. μικτή ατομική, ο χρόνος για τον Παπαστάμο ήταν 2.09.27 χάνοντας την 1η θέση από τον Πολωνό Γιαν Καλουζόφσκι που αναδείχτηκε νικητής, με επίδοση 2:07.84.

Στα 400 μέτρα του ίδιου αγωνίσματος, ο Παπαστάμος σημείωσε χρόνο 4.35.39 κερδίζοντας επίσης το ασημένιο μετάλλιο, με το χρυσό να καταλήγει στον Φράνκελ Τόμερ από το Ισραήλ, με 4:32.66.

Επίσης, ο Παπαστάμος, μαζί με τους Αθανάσιο Ζαφειρόπουλο, Παναγιώτη Μπολάνο και Γεώργιο Τζώρτζη, τερμάτισε στην 6η θέση στα 4×200μ. ελεύθερο, με το χρόνο της σκυτάλης να ήταν 07:58.63.

«ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ»

Στις δηλώσεις του, ο Απόστολος Παπαστάμος περιέγραψε την συμμετοχή του στην Πολυεθνή συνάντηση ως εξής: «Ήταν μια πολύ εμπειρία για μένα, καθώς γνώρισα καινούργια παιδιά από την υπόλοιπη Ελλάδα τα οποία δεν ήξερα και περάσαμε ωραία. Η διοργάνωση ήταν υψηλότερου επιπέδου από αυτές που συνήθως γίνονται στην Ελλάδα και ήταν μια πολύ καλή εμπειρία την οποία θα ήθελα να ξαναζήσω. Στα 400μ. περίμενα λίγο καλύτερο χρόνο, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος. Δεν ήταν η διοργάνωση στην οποία στόχευα να πετύχω έναν υψηλό χρόνο. Σίγουρα οι δύο 2ες θέσεις με χαροποιούν αλλά θα μπορούσα και καλύτερα», τονίζει ο Παπαστάμος, ενώ για τον στόχο που χαράσσει από εδώ και στο εξής, σημειώνει: «Στόχος μου μετά το Πάσχα είναι το Ακρόπολις και αυτό που θέλω, είναι να κάνω μια καλή προετοιμασία και να κολυμπήσω σε αυτό το πρωτάθλημα μια γρήγορη κούρσα».

Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΛΙΒΑΚΗΣ

Στους αγώνες, η Εθνική ομάδα Παίδων και Κορασίδων κατέλαβε την 5η θέση της  συνολικής βαθμολογίας κατακτώντας 267 βαθμούς, ενώ είχε ως απολογισμό 11 μετάλλια, ένα χρυσό, επτά ασημένια και τρία χάλκινα.

Συνοδός των παιδιών ήταν ο Κώστας Τζιλιβάκης που σε δηλώσεις του επισημαίνει: «Ετοιμάζω μια έκθεση για τους κολυμβητές που ήμουν μαζί τους στην Κύπρο και την οποία θα παραδώσω στην Κολυμβητική Ομοσπονδία. Τα σχόλιά μου είναι θετικά, αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά, προγραμματισμός και βοήθεια από την Ομοσπονδία στους προπονητές και τα σωματεία στα οποία ανήκουν οι κολυμβητές για να υπάρχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αυτό που θα προτείνω στην Ομοσπονδία είναι να γίνονται ανάλογες πολυεθνικές συναντήσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα στα Χανιά, καθώς στην Κύπρο ήταν πολλές εθνικές ομάδες που είχαν την ευκαιρία να προετοιμάζονται για πολλές μέρες μαζί. Το θέμα είναι να βρεθούν τρόποι και πόροι έτσι ώστε και οι δικές μας ομάδες να βρίσκονται 3-4 μέρες νωρίτερα και να προπονούνται όλοι μαζί».

Σε ερώτηση για τον Παπαστάμο, ο προπονητής του στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, τονίζει: «Ήταν η πρώτη φορά που βγαίνουμε εκτός Ελλάδος και αυτό σίγουρα δημιουργεί μία άλλη αίσθηση στον κολυμβητή. Την πρώτη μέρα, ο Απόστολος ήταν αρκετά σφικτός, αλλά από κει και μετά νομίζω ότι πήγε αρκετά καλά συμπεριλαμβανομένης και της σκυταλοδρομίας. Για τη συνέχεια, έχουμε αποφασίσει να πάμε στο Ακρόπολις. Βέβαια, το άσχημο είναι ότι συνεχίζουμε και προπονούμαστε σε 25άρα πισίνα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Οι αγώνες στο Ακρόπολις θα είναι πολύ καλοί και ο Παπαστάμος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί με μεγαλύτερούς του κολυμβητές. Στόχος είναι να μπει στην διαδικασία να βλέπει και να μετέχει σε πιο δυνατούς αγώνες από αυτούς που έχει πάρει μέχρι τώρα μέρος».