Συναγερμός για «τάγμα» τζιχαντιστών στη Βρετανία

16.26
Τη στιγμή που οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να προκαλούν φρίκη με τα αποτρόπαια εγκλήματά τους και που το Ισλαμικό Κράτος, παρά τις εντεινόμενες επιθέσεις εναντίον του, φαίνεται να ενισχύεται μετά και την «αφοσίωση» που δήλωσε σ' αυτό η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, αυξάνονται και οι φόβοι για χτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά την είδηση ότι πάνω από 300 μέλη των τζιχαντιστών έχουν επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης «Daily Telegraph», περίπου 320 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη Βρετανία έχοντας πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Συνολικά περίπου 700 ισλαμιστές που θεωρούνται «επικίνδυνοι» από τις μυστικές υπηρεσίες έχουν ταξιδέψει στη Συρία και στο Ιράκ από την αρχή της σύγκρουσης. Επιπλέον, η εφημερίδα διαθέτει πληροφορίες ότι περίπου 24 άτομα που έχουν επιστρέψει στη χώρα εμπλέκονται σε σχέδια για τρομοκρατικές ενέργειες στη Βρετανία που μέχρι στιγμής έχουν αποτραπεί.
Οι βρετανικές Αρχές πιστεύουν ότι εμπνέονται από την προπαγάνδα του «Τζιχάντι Τζον», ο οποίος φέρεται κατά πληροφορίες των «Sunday Times» να απολογήθηκε στην οικογένειά του για «τα προβλήματα που τους προκάλεσε η αποκάλυψη της ταυτότητάς του», χωρίς ωστόσο να εκφράζει καμία μεταμέλεια για τις εκτελέσεις των Δυτικών ομήρων.
«Χτύπημα» κατά Ρέντσι
Στο μεταξύ, κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η ιστοσελίδα του Δημοκρατικού Κόμματος, του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι από τζιχαντιστές που έγραψαν: «Επίθεση από χάκερ του ΙΚ. Είμαστε παντού».
Κι ενώ η Ευρώπη ανησυχεί, η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ ανακοίνωσε την πλήρη υποταγή της στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με ηχητικό της μήνυμα. Το μήνυμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης στο Twitter και δόθηκε διά στόματος του ηγέτη της, Αμπουμπακάρ Σεκάου. «Εκφράζουμε την πίστη μας στο Χαλιφάτο, στο οποίο υποτασσόμαστε τόσο σε δύσκολους όσο και σε εύκολους καιρούς», λέει χαρακτηριστικά ο Σεκάου.
Στο μεταξύ, κοινή επίθεση εναντίον της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία εξαπέλυσαν χτες οι στρατοί του Τσαντ και του Νίγηρα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.
Πρόκειται για την πρώτη επίθεση στα βάθη της Νιγηρίας που εξαπολύει ο Νίγηρας, καθώς μέχρι στιγμής οι επιθέσεις του εναντίον θέσεων της οργάνωσης γίνονταν στη μεθοριακή περιοχή.
Αντίστοιχα, το Τσαντ έχει ήδη στείλει στρατιώτες σε βάθος πολλών χιλιομέτρων εντός της βορειοανατολικής Νιγηρίας κι έχει ανακτήσει εδάφη από την τζιχαντιστική οργάνωση κοντά στα σύνορα Νιγηρίας-Καμερούν.
Παράλληλα, αν και συνεχίζονται τα χτυπήματα κατά του ΙΚ αλλά και του Μετώπου αλ-Νόσρα, της συριακής οργάνωσης της Αλ Κάιντα, μέλη του ΙΚ συνεχίζουν τις εκτελέσεις, αυτήν τη φορά οκτώ ανδρών που εκτιμάται ότι είναι Ιρακινοί στρατιώτες.
Αφού τους εκτέλεσαν, τους κρέμασαν κάτω από μεταλλική κατασκευή που έφερε τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ενώ από τις εικόνες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα καταγράφεται και η παρουσία ενός μικρού παιδιού, το οποίο περπατά κάτω από την αυτοσχέδια αγχόνη.
 
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ – ethnos.gr