Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων

15.50

Τις προτάσεις του για τη βελτίωση της κυκλοφορίας  στην πόλη των Χανίων και άλλα θέματα των οποίων η αντιμετώπιση είναι επείγουσα λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου, κατέθεσε σήμερα σε συνάντηση που είχε με τον Αστυνομικό Δ/ντή Χανίων, παρουσία και  του Διοικητή της Τροχαίας κ. Ιωάννη Βλαχάκη,  ο Δήμαρχος κ. Τάσος Βάμβουκας.
Ειδικότερα, στη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση του κυκλοφοριακού με αναφορές για διαρκή επιτήρηση της απαγόρευσης στάθμευσης σε κεντρικές οδούς αλλά και  γενικότερα  στο οδικό δίκτυο του Δήμου Χανίων.
Οι καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων, διασταυρώσεων με σηματοδότες, χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης, ως επίσης, η επιτήρηση των πάρκων, των δημόσιων τουαλετών, η διασφάλιση τήρησης ωραρίου και λοιπών κανόνων λειτουργίας των λαϊκών αγορών αλλά και το θέμα της ηχορρύπανσης, ήταν μερικά ακόμη από τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων: «Η οργάνωση της επιτήρησης της τάξης στο Δήμο Χανίων, είναι το σημαντικότερο για να έχουμε αποτελέσματα τη δύσκολη τουριστική περίοδο που ήδη ξεκινάει. Έχουμε την υποχρέωση όλοι μας να εργαστούμε συστηματικά και επίμονα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που παρουσιάζει η πόλη μας στα ζητήματα τήρησης της τάξης, είμαστε βέβαιοι για τη θετική ανταπόκρισή σας και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε το έργο σας».
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δημήτρης Φραγκάκης, και οι αντιδήμαρχοι, Πρασίνου και καθαριότητας-  Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, Πολεοδομίας – Γεώργιος Φραγγεδάκης, Τεχνικών Υπηρεσιών – Εμμανουήλ Κεμεσίδης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού – Γιάννης Μαράκης.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων συνοδευόμενος από συνεργάτες και Δημοτικούς συμβούλους, επισκέφθηκε την περιοχή της Νέας Κυδωνίας προκειμένου να καταγράψουν εκκρεμότητες και προβλήματα εν’ όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.