Συνάντηση της Ομάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελιάς Ν. Χανίων με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ

22.15

 

Όπως ανακοινώθηκε με σχετικό δελτίο τύπου από την Ομάδα Παραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελιάς Ν. Χανίων:
«Στις  02-04-2015 ημέρα Πέμπτη αντιπροσωπεία της Ομάδας Παραγωγών Ο.Δ.Π Ελιάς Ν. Χανίων αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Περβολιανάκη Θεμιστοκλή και τους τεχνικούς Συμβούλους Γεωπόνο Μαραγκουδάκη Νικόλαο και Τ. Γεωπόνο Μοτάκη Γεώργιο καθώς  τους Βουλευτές Χανίων κ. Πολάκη Παύλο και την κ. Βαγιωνάκη Βαλια, τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Βαρδάκη Σωκράτη και τον ειδικό συνεργάτη του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Πετράκου  Αθανάσιου πραγματοποίησε συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ με τον διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου κ. Βάγια Νικόλαο και την ειδική συνεργάτιδα του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Μακρη Αναστασία. ( η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με κοινή πρωτοβουλία των Βουλευτών του Ν. Χανίων και της Ομάδας Παραγωγών και με την συμπαράσταση του Υπουργού και βουλευτή Χανίων κ. Σταθακη Γ.). 
Θέμα της συνάντησης ήταν:
-1,Οι τραγικές επιπτώσεις στην ελαιοκομία από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ
-2. Η ανάλυση της πρότασης της Ομάδας Παραγωγών για να διασωθεί ότι μπορεί ακόμα να διασωθεί από την στιγμή που είναι γνωστό ότι η αναλογία 43 ευρώ/στρέμμα στις αροτριαιες και 50 ,50 ευρώ/στρέμμα στις δενδρώδεις καλλιέργειες δεν μπορεί να ανατραπεί, τουλάχιστον να περισώσουμε τους παραγωγούς που παράγουν πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα ( ολοκληρωμένης διαχείρισης- Π.Ο.Π- Π.Γ.Ε ) δίνοντας τους ειδική ενίσχυση ποιότητας 50 ευρώ ανά στρέμμα από τον πρώτο πυλώνα των ενισχύσεων και διαμέσου των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Συμπεράσματα:
-Α. Οι παρευρισκόμενοι Βουλευτές και η αντιπροσωπεία της Ομάδας Παραγωγών σθεναρά έβαλαν την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ προ των ευθυνών τους.
-Β. Οι απαντήσεις που λάβαμε τις χαρακτηρίζουμε από γενικόλογες έως αρνητικές.
-Γ.  Ουσιαστικά κανείς μέχρι τώρα εκτός από την Ομάδα Παραγωγών  τους Βουλευτές του Νομού Χανίων  κ. Σταθακη Γ, κ .Πολακη Π και κ. Βαγιωνακη Β  και τους Δημάρχους του Νομού( κ. Κουκιανακη Χαράλαμπο Δήμαρχο Αποκορωνου, κ. Μαλανδρακη Ιωάννη Δήμαρχο Πλατανιά και κ. Σταθακη Θεόδωρο Δήμαρχο Κισσαμου) δεν είχε βάλει μετ’ επιτάσεως στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ το θέμα των καταστροφικών συνεπειών της νέας ΚΑΠ στην ελαιοκομία πανελλαδικά. Γνωρίζουμε ότι οι φορείς που έχουν ενδιαφερθεί μέχρι τώρα δεν επαρκούν για να αναστρέψουν μια κατάσταση πανελλαδικά. Χρειαζόμαστε την συστράτευση όλων σε αυτών τον αγώνα πέραν των βουλευτών και των φορέων,  ιδιαίτερα όλων των αγροτών.   
-Δ. Η μονή υπόσχεση που πήραμε ήταν ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί.
Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω καλούμε όλους τους βουλευτές ελαιοκομικών περιοχών πανελλαδικά να εντείνουν  την δράση τους, την περιφέρεια Κρήτης να συμπαραταχθεί με την πρόταση της Ομάδας Παραγωγών, τους Δημάρχους να εντείνουν την προσπάθεια τους έστω σε επίπεδο Κρήτης, τους συνδικαλιστικούς φορείς των αγροτών και τους ελαιοπαραγωγούς να είναι σε εγρήγορση για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους.
Η Ομάδα Παραγωγών θα κρατάει ενήμερους τους ελαιοπαραγωγούς για τις περεταίρω εξελίξεις και θα κάνει ότι μπορεί για να συμβάλλει από την πλευρά της για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και θα είναι αρωγός σε όλους  τους φορείς που θα δώσουν την μάχη για να ανατραπεί η αδικία που γίνεται στους ελαιοπαραγωγούς».