Συνελήφθη ο ένας από τους δύο… “φαντομάδες” του Ηρακλείου

05.15
  • Εξιχνιάστηκαν, είκοσι δύο (22) υποθέσεις κλοπών και δύο (2) απόπειρες κλοπής σε οικίες, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου
  • Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
  • Αφαίρεσε από οικίες χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ
  • Επιπλέον,  ο 41χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Εξιχνιάστηκαν, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είκοσι δύο (22) υποθέσεις κλοπών- διαρρήξεων και δύο απόπειρες κλοπής, που διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού για τη τέλεση των εν λόγω κλοπών.

Επιπλέον, ο 41χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 41χρονος μαζί με έταιρο άγνωστο δράστη (ο οποίος και αναζητείται), από τον Απρίλιο 2014 έως και τον Σεπτέμβριο 2015, είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι δύο (22) κλοπές- διαρρήξεις και δύο (2) απόπειρες κλοπής, όλες σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι ο 41χρονος με άγνωστο δράστη, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο δράσης, εισήλθαν σε οικίες αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (IPOD, ηλεκτρονικούς υπολογιστές) και διάφορα αντικείμενα. Επιπλέον, προέβαιναν στην παραβίαση χρηματοκιβωτίων (safe-box), τα οποία ήταν στερεωμένα σε  σταθερά σημεία-τοίχους και περιείχαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα. Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ενώ αφαίρεσαν και το χρηματικό ποσό των 480 δολαρίων ΗΠΑ.

Σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο 41χρονος και στη συνέχεια συνελήφθη διότι σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του και σε χώρο που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια και αυτοσχέδιο αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι).

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.