Συνελήφθη ο «ποντικός» που είχε κάνει ριφιφί συνολικής αξίας άνω των 41.000€

07.56

Εξιχνιάστηκαν, οχτώ (8) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων

σε οικίες που διαπράχθηκαν, στo Ηράκλειο

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Αφαίρεσε, μεταξύ άλλων, χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 41.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, χθες (03.10.2015) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, οχτώ (8) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Συνελήφθη, 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών.

Ειδικότερα, προχθές (02.10.2015) το μεσημέρι, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας 55χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν σιδερένιο κλωβό ασφαλείας που περιείχε χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας 28.000 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι ο 34χρονος με έταιρο άγνωστο δράστη, διέπραξαν την ανωτέρω κλοπή.

Άμεσα αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (03.10.2015) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ο 34χρονος ο οποίος επέβαινε στο ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

Από τη συνεχιζόμενη εμπεριστατωμένη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο 34χρονος με άγνωστο δράστη, κατά το χρονικό διάστημα από 13.08 έως 27.09.2015 είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο, επιπλέον επτά (7) κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, αφαιρώντας

χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιντεοκάμερα κ.λ.π.) και διάφορα προσωπικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας 13.660 ευρώ.

Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.