Συνταξιούχοι Κρήτης: Σε αγωνιστική ετοιμότητα διεκδικώντας… αξιοπρεπή γεράματα

14.37

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι συνταξιούχοι και της Κρήτης, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν από το φθινόπωρο νέες μάχες στους δρόμους προκειμένου να αποτρέψουν την επιθετική πολιτική της κυβέρνησης, που μόνο μειώσεις φέρνει στις συντάξεις τους.
 
Ο Διονύσης Σβορώνος και ο Μανόλης Ραλάκης, που μετά από πολλές δεκαετίες σκληρής δουλειάς είναι πλέον αναγκασμένοι να ζουν με συντάξεις πείνας και να συντηρούν και τα άνεργα παιδιά τους, στέλνουν σήμερα μέσα από τη «Ν.Τ.» το δικό τους μήνυμα αντίστασης.

 
Ειδικότερα, δούλευε μια ολόκληρη ζωή για να φτάσει σήμερα στα 61 του χρόνια και να ζει με ψίχουλα που κάποιοι, όπως μας λέει, τα έχουν ονομάσει σύνταξη. Ο Διονύσης Σβορώνος ήταν για 37 χρόνια υδραυλικός στο επάγγελμα και όλα τα χρόνια του εργασιακού του βίου πλήρωνε και με το παραπάνω τις εισφορές του στο ασφαλιστικό του ταμείο. Σήμερα όντας συνταξιούχος, μας εξομολογείται με ότι η τωρινή κυβέρνηση κατάφερε τελικά να αποτελειώσει τους έλληνες.
 
Κάθε μήνα ένα αξιοσέβαστο ποσό από την «κουτσουρεμένη» πλέον σύνταξή του προορίζεται για φάρμακα και εξετάσεις, ενώ όπως κάθε πατέρας άνεργων παιδιών, συντηρεί την κόρη του, η οποία πριν πέντε χρόνια έχασε την δουλειά της. Και όλα με μία σύνταξη μόλις των 900 ευρώ.
 
Σε αγωνιστική ετοιμότητα όμως βρίσκεται και ο Μανόλης Ραλάκης, ο οποίος για 37 ολόκληρα χρόνια εργάστηκε ως μεταλεργάτης και σήμερα στα 76, είναι αναγκασμένος να βγαίνει στους δρόμους για να διεκδικεί αξιοπρεπή γεράματα.
 
Οι κύριοι Σβορώνος και Ραλάκης, ήταν οι δύο κεντρικοί ομιλητές στην σύσκεψη των συνταξιουχικών σωματείων της δυτικής Κρήτης που έγινε στο Ρέθυμνο. Μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες, κάλεσαν τους συναδέλφους τους στην Κρήτη σε αγωνιστική ετοιμότητα, ενόψει του «θερμού» φθινοπώρου που έρχεται.
 
Αντίστοιχη ενημερωτική σύσκεψη θα γίνει αύριο και στην Ιεράπετρα για τα συνταξιουχικά σωματεία της ανατολικής Κρήτης.