Σίπιλα: «Στηρίζω 100% την απόφαση»

12.20

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός θέλησε να δώσει τέλος στις φήμες διχασμού της κυβέρνησής του και δήλωσε πως στηρίζει και αυτός την αρνητική στάση του υπουργού Οικονομικών του

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Γιούχα Σίπιλα, εμφανίστηκε κατηγορηματικός, λίγη ώρα πριν την έναρξη του Eurogroup της Κυριακής, λέγοντας πως τα δημοσιεύματα σχετικά με την αδιάλλακτη στάση του Αλεξ Στουμπ εξαιτίας των απειλών του κόμματος «Αληθινοί Φινλανδοί» βασίζονται μόνο σε φήμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν χτες το βράδυ το φως της δημοσιότητας, ο κυβερνητικός εταίρος της φινλανδικής κυβέρνησης, το Κόμμα των Φινλανδών, που ήταν προηγουμένως γνωστό ως «Αληθινοί Φινλανδοί», γνωστό για τις ακραία συντηρητικές και αντιευρωπαϊκές θέσεις του, φέρονταν να έχουν απειλήσει με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν ληφθεί απόφαση για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

Μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε και την πτώση της κυβέρνησης και νέες εκλογές, γεγονός που φαίνεται λογικό να εξηγήσει την αυστηρά αρνητική στάση του Αλεξάντερ Στουμπ. Στη κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η συζήτηση μια πλήρης άρνηση ενός μέλους μπορεί οδηγήσει σε νέες δυσκολίες στην επίτευξη συμφωνίας.

Όταν ρωτήθηκε αν ισχύουν τα δημοσιεύματα ο Σίπιλα απάντησε: «Όχι ακριβώς. Βασίζεστε μόνο σε φήμες. Η απόφαση είναι πλήρως ομόφωνη».

Δεν προχώρησε σε κάποια άλλη δήλωση που να αποκαλύπτει ποια είναι ακριβώς η πολιτική γραμμή της Φινλανδίας, μόνο αρκέστηκε να δηλώσει πως δεν υπάρχει θέμα διχασμού της συγκυβέρνησης της χώρας του: «Στηρίζω 100% την απόφαση».

protothema.gr