Σύσκεψη για τον 1ο Μαραθώνιο Κρήτης

09.10

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του «1ου Μαραθώνιου Κρήτης 2016», ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στη Μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, πραγματοποιήθηκε η 3η Σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής και η 1η της Τεχνικής από τους διοργανωτές στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Μεγάρου Χανίων, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 5.30 μ.μ.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν: O Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Όλγα Λεβάκη, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Χανίων κ. Σ. Τζουλάκης, ο αναπληρωτής του Δημάρχου Πλατανιά κ. Πολυχρόνης Σημαντηράκης, η αναπληρώτρια του Δημάρχου Κισσάμου κ. Σ. Βαρουχάκη, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. κ. Γιάννης Μαργαρώνης, o Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Μανώλης Σταματάκης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Παρασκευή Ορφανουδάκη και ο εκπρόσωπος κ. Σ. Ντουκάκης, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας κ. Δημήτρης Νικολακάκης, η Γενική Γραμματέας της Επιτροπής κ. Κατερίνα Ζομπανάκη, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης, κ. Σωτήρης Λαβούτας, ο Πρόεδρος του Σ.Δ.Υ. Χανίων, κ. Γιώργος Αλογδιανάκης και ο Πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ κ. Μανώλης Αποστολάκης, ο Τεχνικός Διευθυντής των αγώνων και Εισηγητής της Επιτροπής κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου και η Τεχνική Σύμβουλος της διοργάνωσης κ. Χρύσα Αποστολούμη.

Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα τονίστηκε μεταξύ άλλων , η σημαντικότητα της κορυφαίας αυτής αθλητικής διοργάνωσης, η οποία, εκτός του ότι θα προάγει το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα θα συμβάλλει και στη προώθηση του αθλητικού τουρισμού στο νησί μας, που αποτελεί κύριο μέλημα της Π.Ε. Χανίων. Για το λόγο αυτό, ο κ. Βουλγαράκης καταρχήν ανακοίνωσε την σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής η οποία απαρτίζεται από στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄Βαθμού, τοπικούς φορείς και συλλόγους και δεύτερον τη συμμετοχή των Εκπροσώπων της Εκκλησίας ? δηλαδή τους Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνό και Κισάμου και Σελίνου, κ.κ. Αμφιλόχιο, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης τέθηκε επικεφαλής της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια αφού ελήφθη υπόψη η πρόταση του μέλους του Δ. Σ. του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννη Μαμουζέλου η ημερομηνία διεξαγωγής του 1ου Μαραθώνιου Κρήτης θα είναι η 8η Μαίου 2016 και αυτό για να μην συμπίπτει χρονικά με την θεσμοθετημένη διοργάνωση ανωμάλου δρόμου RUN GREECE που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Ηράκλειο. Η πρόταση αυτή του κου Μαμουζέλου έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη της Επιτροπής.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο 1ος Μαραθώνιος Κρήτης 2016, θα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του Μαραθωνίου των 10 χλμ., των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. Όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό την Παλαιά Αγορά Χανίων. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και, για πρώτη φορά στην Κρήτη, παράλληλα με τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, η Μαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία, η οποία προτάθηκε να διεξαχθεί στο Δήμο Αποκορώνου, με το σκεπτικό ότι είναι η γενέτειρα του Μακαριστού Μητροπολίτη.

Το Σάββατο πριν από τους αγώνες θα πραγματοποιηθούν δρομικές αθλητικές εκδηλώσεις μαθητών, σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καθώς και η Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία η οποία θα έχει ως αφετηρία τον τάφο του Ειρηναίου Γαλανάκη, στο Καστέλι Κισάμου και ως τέρμα την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, όπου θα υπάρχει Βωμός για να υποδεχθεί τη φλόγα της Λαμπαδηδρομίας. Μετά την Τελετή της Φλόγας, θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα, όπως Μουσικές εκδηλώσεις κ.λπ.

Τέλος, εγκρίθηκαν ομόφωνα το λογότυπο του 1ου Μαραθώνιου Κρήτης, η οικονομική συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και θέματα χορηγιών με την προσδοκία να διεξαχθεί στην Κρήτη ένα ακόμη κορυφαίο αθλητικό γεγονός, που υπόσχεται τις υψηλότερες οργανωτικές προδιαγραφές, για όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα για τους μαραθωνοδρόμους που θα τιμήσουν με την παρουσία τους αγώνες.

Η επόμενη σύσκεψη ορίστηκε στα τέλη Οκτωβρίου 2015, ενώ ο δικτυακός τόπος www.crete-marathon.gr θα παρέχει πλήθος πληροφοριών και ενημερωτικού υλικού για το σημαντικό αυτό γεγονός.