Συστάσεις από ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία: Αποφύγετε τα ταξίδια στη δυτική Αφρική -Λόγω της επιδημίας του Εμπολα

09.41

Τα Υπουργεία Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι συνιστούν στους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν προς τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, της τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής, που πλήττονται από την επιδημία του ιού Εμπολα.

Εκτός από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ταξιδιωτικές οδηγίες εξέδωσε και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), καλώντας τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια στη Δυτική Αφρική. Ο διευθυντής του CDC Δρ. Τόμας Φρίντεν δήλωσε ότι «η υπηρεσία θα εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της ασθένειας και για το σκοπό αυτό θα στείλει άλλους 50 ειδικούς στις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας στη δική του ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, ανέφερε: «Το τέλος της εξάπλωσης της επιδημίας δεν είναι ορατό, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται και διεθνές επίπεδο».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, Βενσάν Φλορεανί, συνέστησε σε όλους τους Γάλλους να μην επιχειρήσουν να ταξιδέψουν στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία αλλά και τη Νιγηρία, παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων» σημειώνεται στην ταξιδιωτική οδηγία που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

iefimerida.gr