Σκουλάκης: «Έχει τη δύναμη η Κυβέρνηση να πει επιτέλους ένα όχι στο ξεπούλημα των ιερών και οσίων του τόπου μας;»

14.15

Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα της μεταβίβασης στην ΕΤΑΔ των Τάφων των Βενιζέλων εξέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.
Η ανακοίνωση έχει  ως εξής:
«Σε σχέση με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και αφορούν την υπαγωγή ή μη στο «Υπερταμείο» της έκτασης γύρω από τους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων (έκτασης 21,9 στρεμ.) θέλω να επισημάνω τα παρακάτω:
Λόγω της σύγχυσης που δημιουργήθηκε στο Πανελλήνιο και την υπαγωγή στο Υπερταμείο για 99 χρόνια όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, σύγχυση, η οποία ενισχύεται μετά την ανακοίνωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ότι κατετέθη τροπολογία, βάσει της οποίας μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ όλα τα τουριστικά ακίνητα κυριότητας του Ε.Ο.Τ, δικαιολογημένα η έγκριτη εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», γνωστή στο Πανελλήνιο για την προσφορά της στην ανάδειξη των προβλημάτων του τόπου μας, βγήκε με τίτλο: «και οι τάφοι των Βενιζέλων στο υπερταμείο»;
Ο κ. Σταθάκης,Βουλευτής του Νομού Χανίων και καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, συνυπογράφων ομού μετά του κ. Τσακαλώτου το νομοσχέδιο και τις τροπολογίες, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να ξεκαθαρίσει το θέμα , καθησυχάζοντας, τους έκπληκτους χανιώτες, προσπαθεί με διαρροές μέσω του ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) και με μισόλογα να νίψει τας χείρας του και να θολώσει τα νερά.
Είναι απίστευτο:
Επιτίθεται κατά της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα», θεωρεί υπεύθυνες τις Δημοτικές αρχές του Δήμου Χανιών γιατί δεν φρόντισαν για την μεταγραφή της έκτασης των τάφων των Βενιζέλων στα κτηματολόγια του Δήμου Χανίων, λες και το πρόβλημα είναι αν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της παραχώρησης με την μεταγραφή στο κτηματολόγιο Χανίων ή αν έχει τη δύναμη να πει επιτέλους ένα όχι στο ξεπούλημα των ιερών και οσίων του τόπου μας.
Είχα την τύχη να παλέψω ως Δήμαρχος Χανίων από τον Γενάρη του 2011 τα θέματα αυτά και είμαι περήφανος και εγώ και όλοι μου οι συνεργάτες , που με αγώνες και πιέσεις προς την κεντρική εξουσία καταφέραμε να μεταβιβαστούν κατά κυριότητα στον Δήμο Χανίων με τον νόμο 4049/12,
οι παρακάτω εκτάσεις:
1.Τάφοι Βενιζέλων (21.927 στρεμ.)
2.Πρώην Ξενία και Λουτρικές εγκαταστάσεις (7.889 στρεμ.)
3.Άγιοι Απόστολοι(456.358 στρεμ.)
Μετά την ψήφιση του νόμου ασκήθηκε απίστευτη πίεση στην ΕΤΑΔ να γίνει μεταγραφή και των τριών εκτάσεων στα Δημοτολόγια του Δήμου Χανίων.
Δυστυχώς επετεύχθη η μεταγραφή μόνον των άλλων δύο.
Έτσι έχουν τα γεγονότα. Θέλω να πιστεύω ότι και οι (3) τρεις εκτάσεις θα παραμείνουν στην κυριότητα του Δήμου Χανίων, βάσει του άρθρου 36 στον ν.4049/12 και δεν θα τολμήσει ο κος Σταθάκης να βάλει την υπογραφή του στο ανοσιούργημα ξεπουλήματος του ιερού αυτού χώρου. Θα μας βρει δυναμικά απέναντι του και αυτός και τα κάθε λογής συμφέροντα που καραδοκούν».