Σοκ από τις αποκαλύψεις των θετών παιδιών του Βρετανού. Τα χτυπούσε με πιρούνια και μαχαίρια!

06.31

Η δράση του μοιάζει σαν από ταινία θρίλερ? Ο Βρετανός, από τη Σκωτία, παιδόφιλος που πρόσφατα καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλακή καθώς κακοποιούσε σεξουαλικά τα θετά παιδιά του στον πύργο που διατηρούσε τα τελευταία 10 χρόνια στον Ταυρωνίτη Χανίων, συνεχίζει να γίνεται κεντρικό θέμα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για τον τρόπο που κακοποιούσε τα ανήλικα.

Χθες η Sunday Post σε ρεπορτάζ της με τον τίτλο ?Δημιουργώντας ένας τέρας?, δημοσίευσε καταγγελίες ενός από τα θύματά του το οποίο περιγράφει ότι το υπόγειο του πύργου του ήταν στην κυριολεξία ένα κολαστήριο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Douglas Barr ήταν ένα τέρας, ο οποίος κυνηγούσε ή απειλούσε τα θύματά του χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο ή χτυπώντας τα με πιρούνια και μαχαίρια!

Η κοπέλα που κάνει τις καταγγελίες αναφέρει ότι και η σύζυγός του είχε ενεργό συμμετοχή σε όλο αυτό το τρομακτικό που είχε στήσει. Η σύζυγός του, Julie Barr, διέφυγε από την Ελλάδα χωρίς να δικαστεί και μάλιστα εντοπίστηκε να εργάζεται σε παιδικό σταθμό στην Αγγλία (!) από τον οποίο πάντως απολύθηκε μόλις διαπιστώθηκε η ταυτότητά της.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, πολλοί άνθρωποι στην περιοχή γνώριζαν ότι κάτι συνέβαινε.
Ο Douglas Barr, από το Νταντί της Σκωτίας, ζούσε σαν βασιλιάς τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη, εισπράττοντας επιδόματα από τη χώρα του. Ωστόσο, το πολυτελές του σπίτι στον Ταυρωνίτη Χανίων έκρυβε ένα φρικτό μυστικό, αφού είχε μετατραπεί σε κολαστήριο για τα πέντε παιδιά του, τα οποία βασάνιζε, κακοποιούσε σεξουαλικά και κρατούσε φυλακισμένα στο υπόγειό του.

Ο Barr, που ζούσε στο Leeds πριν μετακομίσει στην Κρήτη το 2007, συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2015 για έναν καυγά που αφορούσε ένα τρακάρισμα. Αυτή ήταν και η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη του θρίλερ που λάμβανε χώρα επί πολλά χρόνια στο σπίτι του, αφού ενώ βρισκόταν στη φυλακή δύο από τα θύματά του (οι κόρες του) αποκάλυψαν στους ντόπιους τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλε εκείνες και τα αδέρφια τους ο πατέρας-κτήνος.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των παιδιών βοήθησαν την αλήθεια να βγει στο φως. Στη συνέχεια, ο βιαστής οδηγήθηκε στις Φυλακές Γρεβενών και μετά από μερικούς μήνες το Μεικτό Ορκωτό Ρεθύμνου τον καταδίκασε ομόφωνα για βιασμό κατ? εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια από οικείο. Του επιβλήθηκε 19 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «πατέρας», σε μια απέλπιδα προσπάθεια υπεράσπισής του, ισχυρίζεται μέχρι και σήμερα ότι όλα όσα του καταλογίζουν δεν αποτελούν τίποτε παραπάνω από μυθεύματα που ξεκινούν «από ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών, απόρροια της κακοποίησης που είχαν υποστεί από τις βιολογικές τους οικογένειες».

 

 

candianews.gr/sundaypost.com/metro