Σουηδοί εγκαινίασαν τη σεζόν στα Χανιά – Έφτασε η 1η πτήση τσάρτερ

15.45

Πριν από λίγα λεπτά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης η πρώτη πτήση τσάρτερ της φετινής σεζόν για τα Χανιά. Ένα Βοeing 737 της αεροπορικής Jettime, με πτήση από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας έφερε στην Κρήτη 180 επιβάτες. Η πτήση διήρκησε 3 ώρες και 40 λεπτά και με μισή ώρα καθυστέρηση αφίχθη στο αεροδρόμιο στη μία και 4 το μεσημέρι.

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες θα μείνουν στο Ρέθυμνο και στο πρόγραμμα τους έχουν προορισμούς στη Δυτική κυρίως Κρήτη με διάρκεια διαμονής μία εβδομάδα για τις διακοπές τους.

Μέχρι σήμερα οι πτήσεις που προσγειώνονταν από χώρες του εξωτερικού ήταν εταιρειών χαμηλού κόστους και οι 180 Σουηδοί ανάμεσα τους και Έλληνες, εγκαινίασαν τη σεζόν.

Πάντως, εκτός του ότι για αρκετούς δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην Κρήτη, υπολόγισαν για την απόφαση τους το γεγονός ότι η χώρα μας έχει ακόμα περιορισμούς ενώ στη Σουηδία έχουν εδώ και καιρό αρθεί όλοι.

Σε ερωτήσεις μας για το πόσο τους επηρέασε στο να ταξιδέψουν ο πόλεμος στην Ουκρανία, στην πλειοψηφία τους φαίνεται ότι δεν έπαιξε ρόλο για τις διακοπές τους.

Σε ότι αφορά στο κόστος, μία οικογένεια 4 ατόμων για παράδειγμα κλήθηκε να πληρώσει 1.500 ευρώ για εισιτήρια και διαμονή μια εβδομάδα σε ξενοδοχείο. Περίπου το άτομα πλήρωσε κατά μέσο όρο 400 ευρώ.

Η σκόνη και οι καιρικές συνθήκες πάντως οδήγησαν πτήση που είχε προορισμό το αεροδρόμιο των Χανίων στο Ηράκλειο ενώ οι επόμενες πτήσεις τσάρτερ προσγειώνονται στο Δασκαλογιάννης το Σάββατο από Αυστρία  και άλλες Σκανδιναβικές χώρες. Να θυμίσουμε ότι άλλες χρονιές οι πρώτοι επιβάτες της σεζόν έχριζαν ιδιαίτερα θερμής υποδομής με παραδοσιακά κεράσματα και χορούς.