Στα 2,5 ευρώ το λίτρο θα φθάσει η αμόλυβδη στο τέλος της εβδομάδας

12.56

Πάνω από τα 2 ευρώ κινείται η τιμή της αμόλυβδης τουλάχιστον στη μισή χώρα, ενώ εκτιμήσεις θέλουν την τιμή να εκτοξεύεται στα 2,5 ευρώ.

Τα νεότερα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων δείχνουν ότι 23 νομοί, δηλαδή σχεδόν η μισή Ελλάδα, κινούνται με μέση τιμή της αμόλυβδης πάνω από τα 2 ευρώ! Η μέση τιμή πανελλαδικά διαμορφώνεται, πλέον, στα 1,996 ευρώ, το πετρέλαιο κίνησης βρίσκεται μια ανάσα από τα 1,80 ευρώ, ενώ ακόμα και το υγραέριο έχει σπάσει το φράγμα του 1 ευρώ. Με την τιμή του Brent να κινείται στη ζώνη των 130 δολαρίων χωρίς διάθεση υποχώρησης (μάλλον το αντίθετο δείχνουν οι προβλέψεις μετά το εμπάργκο ΗΠΑ- Βρετανίας στα ρωσικά καύσιμα), όλα δείχνουν ότι τα χειρότερα δεν είναι πίσω μας…

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εκτίμησε ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όπως είπε ο Γιώργος Ασμάτογλου, τις τελευταίες ημέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνεχώς, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και «οδεύουν» προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο.

Πάντως, ανέφερε ότι σε περίπτωση που υπάρξει μείωση στα καύσιμα, θα φανεί αμέσως στις τιμές των πρατηρίων βενζίνης.

Καλπάζει το πετρέλαιο μετά τις ανακοινώσεις Μπάιντεν για το εμπάργκο
Μετά και το διάγγελμα Μπάιντεν που ανακοίνωσε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, η τιμή του συνεχίζει το ανοδικό ράλι φθάνοντας τα 127 δολάρια το βαρέλι.

Το West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου αυξάνεται 2,4% στα 126,72 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και το Brent παράδοσης Μαίου ενισχύεται 2,8% στα 131,54 δολάρια το βαρέλι.

Ειδικοί εκτιμούν ότι αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, η τιμή του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα θα κινηθεί στα 120 με 130 δολάρια το βαρέλι.

Πέραν του Τζο Μπάιντεν και ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία. Επιπλέον, Shell και BP έχουν ανακοινώσει ότι σταματούν τις νέες αγορές ρωσικού πετρελαίου. Η Ευρώπη προς το παρόν δεν θα πάρει απόφαση για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, καθώς δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Πηγή: www.iefimerida.gr