Στα Χανιά η ετήσια σύνοδος της Παρευξείνιας Τράπεζας υπό την προεδρία του Γιώργου Σταθάκη

14.36

Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης θα προεδρεύσει της 18ης Ετήσιας Συνόδου της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Εύξεινου Πόντου (Παρευξείνια) που φιλοξενείται από την Παρασκευή 10 Ιουνίου έως και την Κυριακή 12 Ιουνίου, στα Χανιά.
Κατά τη Σύνοδο θα εξεταστεί η έκθεση των οικονομικών καταστάσεων της Τράπεζας για το 2015. Στο περιθώριο της Συνόδου θα διεξαχθεί τοπικό businessforum προκειμένου να παρουσιαστούν οι δράσεις της Τράπεζας στις επιχειρήσεις της Κρήτης.
Προηγήθηκε, στις 30 Μαΐου, το Business Forum «Supporting Growth in Greece» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Στη Σύνοδο θα παρευρεθούν οι ανώτεροι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων (Υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης και οι αντίστοιχοι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων), καθώς και οι εθνικές τράπεζες των έντεκα κρατών μελών της BSTDB.
Η Παρευξείνια Τράπεζα συνιστά την Πολυμερή Αναπτυξιακή Τράπεζα του Διεθνούς Οργανισμού «Οικονομική Συνεργασία Ευξείνου Πόντου–ΟΣΕΠ (BSEC)», με μέλη 11 χώρες: Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γεωργία και Αλβανία. Η Ελληνική Δημοκρατία αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Τράπεζας και χρηματοδότρια χώρα του μετοχικού κεφαλαίου της. Η Τράπεζα συνολικά έχει υπογράψει προς την Ελλάδα 15 χρηματοδοτήσεις ύψους 207,4 εκ. ευρώ και έχει εκταμιεύσει 15 χρηματοδοτήσεις ύψους 201,5 εκ. ευρώ.