Στα Χανιά το Σάββατο ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Κρήτης Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού

14.00

Ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Κρήτης Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά  Δημοτικού Σχολείου που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης (W.R.O.? Hellas) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου στο 11ο δημοτικό σχολείο Χανίων στο ΣΟΔΥ Προφήτη Ηλία.
Το θέμα του διαγωνισμού για το 2016 είναι ‘Ο γαλαξίας μας’ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Η διοργάνωση αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Ο Γαλαξίας μου».
Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές, θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή έγκριτων επιστημόνων με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, τη λειτουργία της ομάδας και το σχεδιασμένο animation με το λογισμικό Scratch. Οι κατασκευές θα γίνουν με το πακέτο Lego wedo.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
11:00  Προσέλευση ομάδων  –  Προετοιμασία κατασκευών.
11:30  Χαιρετισμοί
11:45  Έναρξη αξιολόγησης
13:45 Ανακοίνωση βραβείων
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός 11ου Δημοτικού Σχολείου είναι ο Βαγγέλης Σαρτζετάκης με τη συνδρομή των δασκάλων της ΣΤ1 Γιώργου Κανδαράκη και ΣΤ2 Ροδάνθης Καβρουλάκη του ίδιου σχολείου.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.
Περισσότερες πληροφορίες στο site httpHYPERLINK “http://www.wrohellas.gr/”://HYPERLINK “http://www.wrohellas.gr/”wwwHYPERLINK “http://www.wrohellas.gr/”.HYPERLINK “http://www.wrohellas.gr/”wrohellasHYPERLINK “http://www.wrohellas.gr/”.HYPERLINK “http://www.wrohellas.gr/”gr.