Στα νοσοκομεία περιμένουν παιδιά μέχρι να βρουν μια θέση σε ίδρυμα – 14χρονος περιμένει στο ΠΑΓΝΗ

14.50

Οι μέρες περνούσαν και χιλιάδες σκέψεις κατέκλυζαν τα εφηβικά μυαλά ενός 15χρονου και ενός 14χρονου που φιλοξενούνταν στην παιδιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ. Πρόκειται για δύο νεαρούς οι οποίοι απομακρύνθηκαν με εισαγγελική εντολή από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Ο 15χρονος γιατί ήταν προβληματική η οικογένεια του και ο 14χρονος που είχε πέσει θύμα βιασμού από τον Σύρο σύντροφο της μητέρας του τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο 14χρονος βρίσκεται εδώ και 20 μέρες στην κλινική και ο 15χρονος μετά από 40 μέρες έφυγε σήμερα για δομή φιλοξενίας ανηλίκων στην Νεάπολη Λασιθίου. Για τον 14χρονο δεν έχει βρεθεί ακόμα η κατάλληλα δομή, καθώς τα περιστατικά είναι τόσο πολλά και η πολιτεία δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για να φροντίσει τα παιδιά αυτά.

Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ κάνουν ότι μπορούν για να μη νιώθουν τα παιδιά ασθενείς μιας κλινικής αφού δεν είναι άρρωστα για να παραμένουν εκεί, όμως και εκείνοι λόγω των αναγκών δεν έχουν τον χρόνο αλλά και την εξειδίκευση για να θεραπεύσουν τα τραύματα της ψυχής τους από τα όσα έχουν υποστεί στο κακοποιητικό τους προηγούμενο περιβάλλον. Παράλληλα τα παιδιά δε μπορούν να κοιμηθούν ήσυχα αφού σε μία κλινική συνεχώς μπαινοβγαίνει το προσωπικό αλλά και οι συγγενείς των παιδιών μην αφήνοντας τα σε ησυχία. Μέχρι και ο ύπνος είναι πολυτέλεια σε τέτοιες συνθήκες.

Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ συνεχίζει τις πιέσεις για να βρεθεί χώρος φιλοξενίας και για τον 14χρονο ο οποίος να θυμίσουμε βοήθησε τις αρχές στη σύλληψη του συντρόφου της μητέρας του, καθώς είχε βιντεοσκοπήσει στο κινητό του τον βιασμό του από τον δράστη όπως τον είχε συμβουλέψει ο μεγαλύτερος αδελφός του, θύμα του ίδιου στο παρελθόν.