Στα τέλη Μαρτίου έτοιμος ο κόμβος των Μουρνιών; – Εκκρεμούν αρκετές εργασίες

18.10

Η εκτίμηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΑΚ,  Άρη Παπαδογιάννη, στις αρχές του μήνα, ότι η οδός Μουρνιών θα είχε ανοίξει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Η σημερινή εικόνα όμως απέχει από αυτήν την πραγματικότητα αφού η ασφαλτόστρωση δεν έχει ολοκληρωθεί για να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στον κόμβο.

Το έργο κατασκευής αποδείχτηκε πολύ πιο δύσκολο από όσο φανταζόταν ο εργολάβος αφού το ένα πρόβλημα ανέκυπτε μετά το άλλο. Μιλήσαμε μαζί του και μας είπε ότι γίνεται η προετοιμασία στο βορειοανατολικό κομμάτι να πέσει αύριο η άσφαλτος, ενώ και στο Δυτικό δηλαδή στην οδό Ζυμβρακάκηδων και στην επέκταση πρέπει να πέσει η τρίτη στρώση άσφαλτος. Έτσι μπορεί κάποιοι να σκέπτονταν ότι έχουν απομείνει δεκάδες μέτρα μέχρι την οδό Γογονή αλλά δεν είναι έτσι, οπότε θα χρειαστούν αρκετές μέρες του Μαρτίου, εφόσον ο καιρός δεν είναι βροχερός.

Τα συνεργεία του εργολάβου σήμερα σημάδευαν και για τις διαγραμμίσεις του δρόμου, αλλά και για το που θα τοποθετηθούν πινακίδες. Τα φανάρια και η λειτουργία τους δε θα πάρει πολύ χρόνο αλλά η ολοκλήρωση των πεζοδρομίων σίγουρά δε θα έχει γίνει στα τέλη του Μάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελική ευθεία του έργου κατασκευής του κόμβου των Μουρνιών ακόμα η ΔΕΥΑΧ δεν έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της αλλά ούτε και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εργολάβου μέχρι τον Μάιο σίγουρα θα υπάρχουν στον κόμβο των Μουρνιών μηχανήματα και εργάτες.