Στα τέλη του χρόνου έτοιμη η παράκαμψη Τοπολίων; – Τα μεγάλα έργα στα Χανιά

16.05

Σχεδόν 10 χρόνια μετά από όταν ξεκίνησε το έργο της παράκαμψης Τοπολίων, αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του χρόνου σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Το έργο ήταν να παραδοθεί το 2016 αλλά με τα προβλήματα που είχαν προκύψει η εκτέλεση των εργασιών για τη διάνοιξη του δρόμου των 9 χιλιομέτρων, είχε παγώσει για χρόνια και ξεκίνησε να εκτελείται ξανά το καλοκαίρι του 2022.

Τα 4 μεγάλα έργα που εκτελούνται στα Χανιά από την Περιφέρεια είναι προϋπολογισμού περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ. Η δημοτική αγορά των 15 εκατομμυρίων, ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου του 2022 και το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της τον Ιανουάριο του 2024, όμως με τις αλλαγές στην αρχιτεκτονική και στατική μελέτη λόγω της αρχαιολογίας ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι θα πάρει μια μικρή παράταση.

Σε ότι αφορά στον βιολογικό της Παλιόχωρας να θυμίσουμε ότι βρίσκεται σε καθεστώς δοκιμαστικής λειτουργίας, λύνοντας το πρόβλημα των λυμάτων της περιοχής που τα βλέπαμε κατά καιρούς να επιπλέουν στη θάλασσα και να φτάνουν ανάλογα με τα ρεύματα και τον αέρα στη Σούγια. Αυτή η περιβαλλοντική μόλυνση μετά από δεκαετίες αποτελεί παρελθόν.

Τέλος, ο κ. Αρναουτάκης απάντησε και για το κόστος της πλακόστρωσης του Ενετικού Λιμένα με 1,5 εκατομμύριο ευρώ, για το αν θα μπορούσε να βοηθήσει η Περιφέρεια στην χρηματοδότηση της με τον κ. Αρναουτάκη να απαντά ότι μπορεί να ενταχθεί στα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.