Στέλνουν οι Δήμοι στο ΥΠΕΣ τις θέσεις για τη Δημοτική Αστυνομία – Τον Φλεβάρη η προκήρυξη

17.24

Άραγε θα μπορούσε να βάλει τάξη στο κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο των πόλεων η δημοτική αστυνομία; Σε αυτό προσβλέπουν οι Δήμοι οι οποίοι αυτές τις ημέρες υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών τις αιτήσεις τους για την επανασύσταση της υπηρεσίας. Η προθεσμία λήγει στις 18 Ιανουαρίου.

Η προκήρυξη αναμένεται στις αρχές του Φλεβάρη ωστόσο οι επερχόμενες εκλογές και το μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς πολιτών ενδεχομένως να καθυστερήσει την όλη διαδικασία.

Στο διαγωνισμό θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής άτομα από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ενώ η προκήρυξη θα θέτει ηλικιακά κριτήρια και θα ορίζει μια σειρά από υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα υπάρχει μοριοδότηση στους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι υπηρετούν σε άλλες θέσεις.

Τέλος, στην ερώτηση πόσα έσοδα έχασε ο Δήμος Ρεθύμνου με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ο κ. Σπανουδάκης απάντησε ότι σημασία έχει περισσότερο να μπει τάξη στο κυκλοφοριακό και στην κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων.