Στην Κρήτη η «Πράσινη Εβδομάδα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

17.13

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλει ώστε οι πόλεις μας να είναι ένα καλύτερο και πιο υγιές μέρος για να ζεις και να εργάζεσαι. Η Πράσινη Εβδομάδα της ΕΕ αναδεικνύει πρωτοβουλίες στους τομείς της ποιότητας του αέρα, της ηχορύπανσης,  του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και της διαχείρισης απορριμμάτων. Στόχος είναι η προώθηση νέων ιδεών και καλών πρακτικών εμπλέκοντας τοπικούς φορείς, οργανισμούς και πολίτες, ενθαρρύνοντας τους να μοιραστούν το όραμα για ένα βιώσιμο μέλλον.

Πολλοί πιστεύουν ότι το γεγονός ότι η ανθρωπότητα είναι αποσυνδεδεμένη από τον σχεδιασμό και την δημιουργία, αποτελεί έναν θεμελιώδη λόγο για μια στάση «πετάω στα σκουπίδια» ανά τον κόσμο. Πράσινες προκλήσεις στις μεταφορές έχουν ως αποτέλεσμα ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον προς χειροποίητα "ποδήλατα από Μπαμπού" ανά την Ευρώπη. Είναι ένα εξαιρετικός τρόπος ώστε οι άνθρωποι να επανασυνδεθούν με ότι έχει σημασία στην δημιουργία ενός υγειούς και πράσινου μέλλοντος για να ζουν, μέσα από τον σχεδιασμό με φυσικό κεφάλαιο (Μπαμπού), μειώνοντας παράλληλα τον αρνητικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Τα πλαστικά καλαμάκια στα ροφήματα μας χρειάζονται 1 λεπτό για να φτιαχτούν, χρησιμοποιούνται κατά μέσο όρο 10 λεπτά, και χρειάζονται περίπου 100 χρόνια για να διασπαστούν. Πολλά καταλήγουν στον ωκεανό,  βλάπτοντας τα πουλιά και την θαλάσσια ζωή. Πρέπει να βρούμε «φυσικές» ενναλακτικές στην Κρήτη.