Στην Κρήτη σήμερα ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα – Ποια μέρη θα επισκεφθούν

07.29

Με ιδιωτική πτήση, λίγο πριν τις 12.30 φθάνουν στην Κρήτη, σήμερα, ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα, κλείνοντας την τριήμερη επίσκεψή τους στην Ελλάδα.Πρώτος σταθμός του ζεύγους θα είναι το ανάκτορο της Κνωσού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διαφορετικό πρόγραμμα.

Ο Κάρολος θα περιηγηθεί στη Βίλα Αριάδνη και τις εγκαταστάσεις της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, ενώ η Καμίλα θα μεταβεί στην ενδοχώρα και το Οινοποιείο Λυραράκη.Σημειώνεται ότι τον πρίγκιπα θα συνοδεύει στην επίσκεψή του στην Κρήτη και το ζεύγος Βαρδινογιάννη, με τους οποίους ο πρίγκιπας διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.

Ο πρίγκιπας, μετά από σειρά επαφών, προβλέπεται να μεταβεί στις Αρχάνες το μεσημέρι όπου και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, όπου μέσα σε οκτώ λεπτά θα ενημερωθεί για το έργο της Αναπτυξιακής, για πέντε λεπτά θα συναντήσει τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστίας και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με πρόσφυγες που θα διαρκέσουν συνολικά 25 λεπτά στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αρχανών.

Ο πρίγκιπας θα έχει δύο ακόμα συναντήσεις με οικογένειες προσφύγων από Ιράκ και Συρία. Ακολούθως ο πρίγκιπας θα μεταβεί στην πλατεία Παναγίας, όπου θα υπάρχει μπουφές με τοπικά προϊόντα, ενώ μετά από αίτημά του, ο πρίγκιπας θα συναντηθεί με κατοίκους των Αρχανών και θα περιηγηθεί σε καφενεία της περιοχής.

Η επίσκεψη ολοκληρώνεται με κρητικό γλέντι κι αν όλες οι διαδικασίες ακολουθήσουν το βρετανικό πρωτόκολλο αυστηρά, η επίσκεψη θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 4:00 το μεσημέρι.

Στις 16:20 θα αναχωρήσουν από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με ειδική πτήση.

Πηγή: Cretalive.gr