Στην τελική ευθεία το νέο πάρκινγκ στην Περίδου

14.36

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, στο Δημαρχείο Χανίων από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ» Α.Ε., Αντιδήμαρχο Χανίων, Γεώργιο Πουλιδάκη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση για την ολοκλήρωση της εκτέλεσης του έργου ?Προσθήκη πέντε υπέργειων ορόφων στο δημόσιο σταθμό αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Περίδου ? Υψηλαντών ? Καραϊσκάκη & ανάδειξη αρχαιολογικών ευρημάτων?.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 173.000 ευρώ με Φ.Π.Α. και σε αυτή προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή ανελκυστήρων, η τοποθέτηση αυτοματοποιημένου συστήματος εισόδου ? εξόδου οχημάτων, η κατασκευή ενεργειακού στεγάστρου με φωτοβολταϊκό πάνελ, η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων προστασίας, κ.α.

Σημειώνεται ότι το συνολικό έργο περιλαμβάνει την ανέγερση πέντε υπέργειων ορόφων συνολικού εμβαδού 7.500 τετραγωνικών μέτρων, που θα αυξήσουν κατά 145% τις υπάρχουσες θέσεις. Συνολικά θα υπάρχουν 330 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων 180 νέες, που θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην αποσυμφόρηση της πόλης των Χανίων.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής και της ΚΥΔΩΝ Α.Ε. αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία οι εμπλοκές, που είχαν προκύψει στην εκτέλεση του έργου. ?Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου, που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης και θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης μας?, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων θα ακολουθήσει και συμπληρωματική σύμβαση για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του πάρκινγκ, αναβαθμίζοντας συνολικά την περιοχή.

Τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Χανίων, ο οποίος συνέβαλε στην απεμπλοκή και την ολοκλήρωση του έργου, εξέφρασε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΥΔΩΝ Α.Ε., Αντιδήμαρχος Χανίων, Γεώργιος Πουλιδάκης, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Ο κ. Πουλιδάκης ανέφερε παράλληλα ότι στους δύο υπάρχοντες ορόφους θα παρέχονται μόνιμες θέσεις στάθμευσης με χαμηλό κόστος για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.