Ιστιοπλοΐα: Επιτυχημένος ο αγώνας “Ελευθέριος Βενιζέλος”

12.30

Με επιτυχία διεξήχθη ο ιστιοπλοϊκός αγώνας με σκάφη ανοικτής θάλασσας υπό την επωνυμία “Ελευθέριος Βενιζέλος” που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων την περασμένη Κυριακή 23 Νοεμβρίου. Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο του τοπικού ετήσιου πρωταθλήματος που διοργανώνουν από κοινού οι Όμιλοι, ΝΟΧ και ΙΟΧ.

Η διαδρομή ήταν ΝΟΧ-περιστροφή νησίδας Θοδωρού-ΝΟΧ, αποστάσεως 12 ναυτικών μιλίων.

Ο άνεμος ήταν δυτικός/νοτιοδυτικός, εντάσεως 4-6 μποφόρ με συνεχείς μεταβολές και αυτό ακριβώς προσέδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα, τόσο από πλευράς τακτικής νόσο και ναυτικής τέχνης με την εναλλαγή πανιών και μπαλονιών. Ιδιαίτερες δυσκολίες παρουσίασε το τελευταίο σκέλος του αγώνα όπου τα σκάφη έχοντας σηκώσει τα μπαλόνια έπεσαν σε τοπικό μπουρίνι και έτσι δεν έλειψαν και οι ζημιές. Αυτά όμως συμβαίνουν!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα του αγώνα ήταν τα εξής:

1ο σκάφος: ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ (Ν.Ο.Χ.) με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Αρ. Κοτόπουλο, Δ. Γαγάρα, Κλ. Αναστασάκη, Κ. Πλανάκη και Ειρ. Ντάφη.

2ο σκάφος: ΠΑΝΕΦΗ (Ι.Ο.Χ.) με κυβερνήτη τον Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλο και πλήρωμα τους Γ. Παπαδάκη, Α. Αναστασιάδη, Ν. Ρώτα, Ι. Σταγάκη, Αιμ. Παπακωνσταντίνου και Παν. Μπαρμπόπουλο.

3ο σκάφος: ΑΙΘΡΑ (Ν.Ο.Χ.) με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση και πλήρωμα τους Κ. Ρώσιο, Παν. Ρέππα, Οδ. Πόταγα και Κων. Σούχρα.

4ο σκάφος: ΑΛΜΥΡΑ (Ν.Ο.Χ.) με κυβερνήτη τον Δημήτριο Ναναδάκη και πλήρωμα τους Νικ. Βαρδάκη, Γ. Αλιφιεράκη, Γ. Κυριακάκη,  Χρ. Πατεράκη και Κ. Καβαλινάκη.  

5ο σκάφος: ΑΝΕΜΟΣ (Ι.Ο.Χ.) με κυβερνήτη τον Γρηγόρη Κνιθάκη και πλήρωμα τους Ειρ. Τσεκούρα και Ν. Τζανάκη.  

Η απονομή των επάθλων έγινε μετά το πέρας του αγώνα.

Επόμενος αγώνας και τελευταίος του ετήσιου τοπικού πρωταθλήματος είναι στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, με διοργανωτή τον Ι.Ο. Χανίων.