Στις θέσεις τους εως τον Οκτώβριο οι συμβασιούχοι των Δήμων Χανίων , Πλατανιά , Αποκορώνου και Σφακίων

13.16

Στην εργασία τους θα παραμείνουν έως αρχές Οκτωβρίου οι παρατασιούχοι των Δήμων Χανίων , Πλατανιά , Αποκορώνου και Σφακίων . Αυτό αποφάσισε σήμερα το μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων .
Την ίδια στιγμή υπάρχουν καταγγελίες από προσωρινά επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για μη πρόσληψη τους από συγκεκριμένους δήμους μεταξύ αυτών και τρεις  από την Κρήτη .

Μετά την συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και την προτροπή να στέλνουν στο ΥΠΕΣ και να δημοσιοποιούν τα ονόματα των δήμων που δεν τους δέχονται, οι προσωρινά επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, καταγγέλλουν συγκεκριμένους δημάρχους.

Αναλυτικά στη λίστα των προσωρινά επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι δήμοι:

-Θεσσαλονίκης

-Πατρέων

-Ηρακλείου

-Χανίων

-Χαλανδρίου

-Μάνδρας-Ειδυλλίας.

-Μοσχάτου-Ταύρου

-Μαραθώνα

-Παιανίας

-Πλατανιά

-Χίου και

-Ωρωπίων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι συγκεκριμένοι δήμοι «υποστηρίζουν ασφαλιστικά μέτρα «παρατασιούχων», προσλαμβάνουν διμηνίτες που μερικούς τους βαφτίζουν συνοδούς απορριμματοφόρου, κηπουρούς, γενικών καθηκόντων και άλλους τίτλους αρκεί να μην ονομάζονται ειδικότητες που έχουν ζητήσει στην προκήρυξη 3Κ/2018».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr  είναι στην διακριτική ευχέρεια των δήμων να προσλάβουν τους προσωρινά επιτυχόντες,, γεγονός που επιβεβαίωσε εμμέσως και υΠΕΣ τονίζοντας ότι μπορεί να παρέμβει μόνο πολιτικά και όχι μέσω κάποιας ρύθμισης.