Χανια
Στο ΚΑΣ για έγκριση τα σκιάδια – Δε θα μπουν φέτος στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Μετά από μήνες μελετών τροποποιήσεων και αλλαγών η αρχαιολογία Χανίων διαβιβάζει τον φάκελο για την τοποθέτηση σκιαδίων στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων στο επόμενο στάδιο και τώρα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο περιμένει από το ΚΑΣ την έγκριση του φακέλου εφαρμογής, αφού ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εγκρίθηκε με τροποποιήσεις.
Σύμφωνα με τον πρόεδρος του Δημοτικού λιμενικού Ταμείου, η αρχαιολογία πρότεινε τροποποιήσεις στην πράξη εφαρμογής σε ότι αφορά στα σκιάδια για να φαίνονται οι προσόψεις των κτηρίων για την ανάδειξη και προβολή του μνημείου του ενετικού λιμανιού.
Μπορεί τα σκιάδια να είναι ίδια τα οποία θα είναι βαμμένα σε απόχρωση του καφέ, ωστόσο θα τοποθετηθούν διαφορετικά.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι η τοποθέτηση τους δε θα γίνει φέτος για να μη γίνονται εργασίες εντός της τουριστικής σεζόν, ενώ να θυμίσουμε πως το κόστος της κατασκευής των σκιαδίων αναλαμβάνει το δημοτικό λιμενικο ταμείο Χανίων.
Ο κ. Κοτσιφάκης, σημείωσε πως ο παραχωρούμενος χώρος θα παραμείνει στα 4.550 τμ όπως είχε εγκρίνει το ΚΑΣ. Η κατάθεση ηλεκτρονικών αιτήσεων για την τοποθέτηση Τραπεζοκαθισμάτων και Εμπορευμάτων στο σύνολο της χερσαίας λιμενικής ζώνης ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων φέτος θα γίνει ηλεκτρονικά από τις 4 έως τις 30 Απριλίου.