Στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

15.48

Στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο θα εορταστεί και φέτος στην Κρήτη η εργατική πρωτομαγιά.

 

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι, ενώ σε  ανακοίνωση που εξέδωσε το εργατικό κέντρο Ρεθύμνου, επισημαίνονται τα παρακάτω:

 

«Η διοίκηση του κέντρου μας στην τελευταία συνεδρίασή της, συζήτησε το θέμα του γιορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς  και αποφάσισε:

 

Συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, την ΚΥΡΙΑΚΗ   8η ΜΑΗ 2016 , γιατί η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ και  ΟΧΙ ΑΡΓΙΑΣ, με Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, για να τιμήσουμε την κορυφαία ταξική ημέρα των εργαζομένων και να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην ολομέτωπη επίθεση της Κυβέρνησης στα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  δικαιώματά μας .

 

Την ίδια μέρα 8 του Μάη και ώρα 1 μ.μ. σε υλοποίηση Ψηφίσματος που εκδόθηκε κατά τον πρώτο επιτυχή Παγκρήτιο ενωτικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς το 2006, θα μεταβούμε στο Μπραχίμο  Μυλοποτάμου, (με λεωφορείο) για να τιμήσουμε  τους νεκρούς και αγωνιστές της Εργατικής Τάξης, στη γενέτειρα του Πρωτεργάτη του γιορτασμού της στην Ελλάδα, σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη,  με κατάθεση στεφάνων στην προτομή του.

Γι΄ αυτό καλούμε τις Διοικήσεις των Σωματείων:

 

Να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, τόσο για το περιεχόμενο και το νόημα της κορυφαίας μέρας της Εργατικής Τάξης, όσο και την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  8η ΜΑΗ, ώρα 10 το πρωί όπως και στην εκδήλωση στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου ώρα 1 μ.μ.

 

Οι  Εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα νιώθουν έντονα κάθε μέρα που περνά, τις  δυσβάσταχτες συνέπειες ΤΩΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ και της ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και της ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ, της μονόπλευρης ΣΚΛΗΡΗΣ και ΑΝΕΛΕΗΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, της αλματώδους αύξησης της  ΑΝΕΡΓΙΑΣ και της διάλυσης των ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ως επακόλουθο της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από όλες τις Κυβερνήσεις.

 

Γι΄ αυτό πρέπει ΟΛΟΙ ενωμένοι, μαζικά και δυναμικά, να στείλουμε  το δικό  μας μήνυμα, μήνυμα Ειρήνης, Φιλίας και Συνεργασίας όλων των λαών της γης και να διατρανώσουμε την απαίτησή μας  προς την Κυβέρνηση και την Εργοδοσία:

 

– ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

– ΟΧΙ  ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,  ΤΗΝ  ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ .

– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ !

– ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !

– ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ!