Στο Ηράκλειο χτύπησε η «καρδιά» του μαζικού αθλητισμού. Πάνω από 4500 άτομα στο «RUN GREECE Ηράκλειο 2016»

11.43

Στο Ηράκλειο χτύπησε σήμερα η «καρδιά» του μαζικού αθλητισμού καθώς περισσότεροι από 4.500 αθλητές όλων των ηλικιών (3.150 αθλητές στα πέντε χιλιόμετρα, 590 αθλητές στα 10 χιλιόμετρα, και 950 παιδιά στο παιδικό)  συμμετείχαν στους αγώνες δρόμου «Run Grecce-Ηράκλειο 2016» που οργανώθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, και την προσφορά πολλών εθελοντικών φορέων, οργανώσεων και υπηρεσιών. Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές από το Ηράκλειο αλλά και από όλη την Κρήτη συμμετείχαν στους αγώνες πόλης 5 , 10 χιλιομέτρων και παιδιών, την αφετηρία εκκίνησης των οποίων έδωσαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, και ο γενικός γραμματέας  του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής.

Μέγας χορηγός των αγώνων η WIND η οποία θα ενισχύσει το ΚΕΘΕΑ και την Ηλιαχτίδα. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, και ο γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής αναφέρθηκαν στη μεγάλη επιτυχία του θεσμού RUN GREECE-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2016.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Ημέρα γιορτής σήμερα για το αθλητισμό και τον πολιτισμό. Συνεχίζουμε, ως Περιφέρεια Κρήτης να παροτρύνουμε τον κόσμο, όλες τις ηλικίες με δράσεις αθλητικές να συμμετέχουν ενεργά στον μαζικό αθλητισμό. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι με την συνεργασία όλων, καταφέρνουμε και οργανώνουμε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή σπουδαία αθλητικά γεγονότα. Ο στόχος μας κάθε χρόνο είναι να έχουμε αθλητικές διοργανώσεις που θα αναδεικνύουν και θα προβάλλουν την Κρήτη στην Ελλάδα, στο κόσμο, και στο τομέα του αθλητισμού όπως γίνεται με τον τουρισμό και το πολιτισμό. Επίσης μέσω του Run Greece-Ηράκλειο περνάμε ένα μεγάλο κοινωνικό μήνυμα, προς τους νέους ειδικά, μακριά από τις εξαρτήσεις, και ενασχόληση με τον αθλητισμό».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Οι φετινοί αγώνες είναι αφιερωμένοι στην απεξάρτηση, στην πρόληψη κατά των ναρκωτικών και όλων των εξαρτήσεων. Αυτό είναι το φετινό μας μήνυμα, κάτι που θα προτείνουμε στους συνδιοργανωτές να γίνει μόνιμα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που έχει αγκαλιάσει τους αγώνες που αποτέλεσαν κίνητρο για να γεμίσουν με μέλη οι ακαδημίες αθλημάτων και τα αθλητικά σωματεία».

Ο γ.γ. του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής: «Ημέρα γιορτής για τον αθλητισμό, με μηνύματα που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή όλων των ηλικιών με την παρότρυνση να συνεχίσουν όσοι συμμετέχουν την άθληση, γιατί αυτός είναι και ο τελικός στόχος».