Στο Σικάγο κάνει περισσότερο κρύο και από το Νότιο Πόλο!

14.47

Αρκτικά πουλιά έκαναν την εμφάνισή τους στη Φλόριντα – Ο υδράργυρος έπεσε στη Μοντάνα στους 53 βαθμούς κάτω από το μηδέν, πιο χαμηλά και από τις θερμοκρασίες στον πλανήτη Αρη!

Αρκούν λίγα λεπτά έκθεσης στο πολικό ψύχος που έχει παραλύσει τις βορειοδυτικές και μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για να παγώσει το ανθρώπινο δέρμα, προειδοποιούν οι ειδικοί και προσθέτουν ότι, μέσα σε δέκα λεπτά, αν κανείς δεν είναι κατάλληλα ντυμένος, μπορεί να επέλθει το μοιραίο.Την ώρα που οι Αμερικανοί πολίτες παραμένουν "ταμπουρωμένοι" στα σπίτια τους ακολουθώντας τις συστάσεις των αρχών, αρκτικά πουλιά έκαναν την εμφάνισή τους στην Φλόριντα ενώ, η περιοχή Ο' Χέαρ του Σικάγο, ήταν χτες πιο κρύα και από το Νότιο Πόλο. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Ινδιανάπολης απαγόρευσε την οδήγηση για να προστατεύσει τους πολίτες.

ξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ , τεράστια είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται όχι μόνο στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και στη λειτουργία σχολείων και επιχειρήσεων. Χιλιάδες πτήσεις σε όλη την αμερικανική επικράτεια έχουν ακυρωθεί ή καθυστερήσει. Η χαμηλότερη θερμοκρασία χτες, -53 Βαθμούς Κελσίου, καταγράφηκε στο Κομερτάουν της Μοντάνα, όπου το ψύχος ξεπέρασε ακόμα και τις συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη Άρη.Σύμφωνα με μετρήσεις του οχήματος "Curiosity" της NASA, η θερμοκρασία στον Κόκκινο Πλανήτη στις 2 Ιανουαρίου ήταν -36 βαθμοί Κελσίου.

Τουλάχιστον τέσσερις θάνατοι που σχετίζονται με την παγωμένη εισβολή από τον βορά αναφέρθηκαν τις τελευταίες ώρες, συμπεριλαμβανομένου ενός 48χρονου άντρα στο Σικάγο, ο οποίος έπαθε καρδιακή προσβολή ενώ φτυαρίζει το χιόνι και μιας ηλικιωμένης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή έξω από το σπίτι της στην Ιντιανάπολη.Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ο’Χέαρ του Σικάγο, όπου αποθέματα καυσίμων για τα αεροσκάφη πάγωσαν από το ψύχος. Η «Πόλη των Ανέμων» ήταν πιο χτες πιο κρύα και από το Νότιο Πόλο επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Γκουόμο, κήρυξε την μητρόπολη του κόσμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ οι μετεωρολόγοι κάνουν δυσοίωνες προβλέψεις και προειδοποιούν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και για τις επόμενες ημέρες.

Την ώρα που οι μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στην περιοχή εδώ και δύο δεκαετίες, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το πολικό ψύχος μετακινείται προς τα ανατολικά, ενώ εξαιτίας της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στο Σικάγο και τη Μινεσότα.Στο Σικάγο, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλή και ζεστά μέρη. Χάος έχει προκληθεί σε πολλά αεροδρόμια. Περισσότερες από 7.300 πτήσεις παρουσιάζουν καθυστερήσεις και 3.514 έχουν ακυρωθεί. Στο Ουισκόνσιν διεξήχθη κανονικά, αν και σε πολικές θερμοκρασίες, ο αγώνας αμερικανικού ποδοσφαίρου ανάμεσα στους Σαν Φρανσίσκο 49ers και τους Γκριν Μπέι Πάκερς στο Λάμπο Φιλντ. «Φοράω τέσσερα ισοθερμικά κολάν, δύο παντελόνια του σκι, τέσσερις μπλούζες, ένα πουλόβερ και ένα παλτό», δήλωσε μια φίλαθλος, που παρακολούθησε τον αγώνα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι πολικές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Αρκτικά πουλιά εμφανίστηκαν στη Φλόριντα

«Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες θα επεκταθούν στο βόρειο και κεντρικό τμήμα των ΗΠΑ.. Σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους, οι θερμοκρασίες αυτές θα φτάσουν σε επίπεδα επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή, έως και τους μείον 60 βαθμούς Φαρενάιτ (-51 βαθμοί Κελσίου)». Σε αυτές τις συνθήκες ενδέχεται να δημιουργηθούν κρυοπαγήματα σε μη καλυμμένο δέρμα σε διάστημα λίγων λεπτών, προειδοποιούν οι ειδικοί.