Στους 24 οι νεκροί από την κατολίσθηση στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον

09.43
Ουάσινγκτον
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από την κατολίσθηση που σημειώθηκε σε περιοχή της πολιτείας της Ουάσινγκτον. Ήδη, οι Αρχές μιλούν για 24 νεκρούς, ενώ από τις έρευνες που έγιναν το τελευταίο 24ωρο δεν βρέθηκαν αγνοούμενοι.

«Δυστυχώς δεν βρήκαμε σήμερα καμιά ένδειξη ζωής» δήλωσε ο Τράβις Χοτς, επικεφαλής των πυροσβεστών της κομητείας του Σνοχόμις, συμπληρώνοντας πάντως ότι δεν έχει χαθεί κάθε ελπίδα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Χάρτης

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει στους 176, εν αναμονή νέας καταμέτρησης από τον σερίφη της κομητείας. 

Ο αριθμός αυτός ελπίζεται ότι θα μειωθεί, καθώς υπάρχουν ενδεχομένως αγνοούμενοι που έχουν υπολογιστεί διπλά, διευκρίνισε ο Τζον Πένινγκτον, επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης της κομητείας.

Περίπου 200 άνθρωποι -πυροσβέστες, αστυνομικοί, μέλη της εθνοφρουράς και ομοσπονδιακών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, γεωολόγοι και εθελοντές- δίνουν τη μάχη για να βρουν επιζώντες.

Ένας εθελοντής πυροσβέστης δήλωσε πως η λασπώδης έκταση, η οποία καλύπτει πάνω από 2.500 στρέμματα και σε σημεία φθάνει σε βάθος τα 6 μέτρα, μοιάζει μερικές φορές «με κινούμενη άμμο, εύκολα μπορείς να βυθιστείς μέχρι τον ώμο».

Η καταστροφή θεωρείται ήδη μία από τις πιο πολύνεκρες κατολισθήσεις στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ.

Το 1969, 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολισθήσεις έπειτα από πλημμύρες στην κομητεία Νέλσον της Βιρτζίνια, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ.

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters