Στον αέρα η δακοκτονία στα Χανιά

15.49

 Με ανακοίνωση τους, το σύνολο των δήμων του νομού Χανίων, καλεί Περιφέρεια και Υπουργείο για άμεση κινητοποίηση και διευθέτηση  του κωλλήματος στη διαδικασίας καταπολέμησης του δάκου. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που ακολουθεί, αναφέρεται ότι μετά απο συνάντηση των φορέων διαπιστώθηκε οτι η διαδικασία αναζήτησης παρόχων για το ψεκασμό και την εξόντωσης των εντόμων δεν ευδοκίμησε και καλούν τα αρμόδια όργανα να βοηθησουν προς εξομάλυνση της κατάστασης.

Η ανακοίνωση των φορέων:

 
"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ 2015"
 
 "Σήμερα στις 02/07/2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με θέμα την δακοκτονία έτους 2015. Στην σύσκεψη έδωσαν το παρών όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που συμμετέχουν/εκτελούν το πρόγραμμα της δακοκτονίας στον Νομό Χανίων, οι οποίοι μετά την ενημέρωση που υπήρξε και συζήτηση που έλαβε χώρα αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:
 
1. Mε δεδομένο ότι η επαναπροκήρυξη του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2015 της Περιφέρειας Κρήτης – η οποία έχει ως καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 06/07/2015 και ώρα 23:59 – έχει τους ίδιους ακριβώς όρους και δεδομένα με τον πρώτο διαγωνισμό στον οποίο δεν συμμετείχε κανένας εμπλεκόμενος φορέας, γίνεται σαφές ότι το πρόγραμμα δακοκτονίας για το 2015 δεν μπορεί να εκτελεσθεί. 
2. Όπως έχει επανειλημμένα τονιστεί στις κατά σειρά ανακοινώσεις των εμπλεκόμενων με τη δακοκτονία φορέων, κανένα μηχανοκίνητο συνεργείο ή συνεργείο επινώτιων ψεκαστήρων δεν δέχεται να εκτελεστεί το έργο της Δακοκτονίας για το τρέχον έτος 2015.  
3. Ως εκ τούτου καλούμε τους αρμόδιους Φορείς (Υπουργείο – Περιφέρεια Κρήτης) που συνέταξαν τους όρους του διαγωνισμού να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους παραγωγούς του Νομού Χανίων, υλοποιώντας την εκτέλεση του έργου της δακοκτονίας,  ώστε να μην χαθεί η φετινή παραγωγή ελαιολάδου."
 
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ, ΧΑΡ. ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ, ΑΝΤ. ΠΕΡΡΑΚΗΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ Ι. ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ Ι. ΖΕΡΒΟΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ, ΘΕΟΔ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ (ΚΕΔΗΠ), ΚΑΠΝΙΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΔΕΡΟΥΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. Ο.Τ.Α ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΣΦΑΚΙΩΝ ΣΟΦΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Σ. ΣΕΛΙΝΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Α.Σ. ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ.