Στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας το πόρισμα για τη Γαλακτοκομική- Την Πέμπτη στα Γιάννινα νέα συνεδρίαση

20.06

Στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ιωαννίνων αποστέλλονται όλα τα στοιχεία που προέκυψαν και περιλαμβάνονται στην πορισματική έκθεση κλιμακίου του ΕΛΓΟ Δήμητρα για τις συνθήκες στη Γαλακτοκομική Σχολή και τα περιστατικά βίας σε βάρος του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού υπήρξε μαραθώνια καθώς ξεκίνησε λίγο πριν τις έντεκα το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις πέντε το απόγευμα.

Στην πορισματική έκθεση περιγράφονται περιστατικά εκφοβισμού και βίας σε βάρος του σπουδαστή από το Ρέθυμνο που έχει εξαφανιστεί, κυρίως κατά την προηγούμενη χρονιά.

Ήταν αυτά που οδήγησαν στην αλλαγή δωματίου του νεαρού αλλά και στην ενημέρωση της οικογένειάς του από τους αρμόδιους της Σχολής.

Ένα από τα τελευταία περιστατικά συνέβησαν τον Ιανουάριο, λίγες μέρες πριν την εξαφάνιση. Ήταν τότε που άλλοι σπουδαστές έδεσαν τον Βαγγέλη στην καρέκλα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ Δήμητρα θεωρεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένα περιστατικά βίας, κρίνει ότι η Διοίκηση της Σχολής έλαβε μέτρα αλλά θα μπορούσε να προχωρήσει και σε άλλα. Ο διευθυντής της Σχολής Κώστας Μάντζαρης απαλλάσσεται των καθηκόντων του και στο εξής αναλαμβάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Μαλίδης ενώ την Πέμπτη το ΔΣ θα συνεδριάσει στα Γιάννινα προκειμένου να ασχοληθεί με τα λειτουργικά προβλήματα της Σχολής και την εξαφάνιση του σπουδαστή.

Ειδικότερα, το ΔΣ του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα», όπως επίσημα ανακοινώθηκε, αποφάσισε το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από πεντάωρη συνεδρίαση, τα εξής:

1. Την απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

2. Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διευθυντή από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, δρα Κωνσταντίνο Μαλλίδη.

3. Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του Οργανισμού την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 στις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων με μοναδικό θέμα συζήτησης «Λειτουργία της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων».

4. Τη άμεση σύγκληση του Συλλόγου Καθηγητών της Σχολής για να συζητηθεί η τυχόν επιβολή κυρώσεων και η λήψη μέτρων, σύμφωνα και με τα ευρήματα της διοικητικής εξέτασης.

5. Το ΔΣ σε επόμενη συνεδρίασή του θα αξιολογήσει περαιτέρω τα ευρήματα της διοικητικής εξέτασης.

6. Ο πρόεδρος του ΔΣ θα ενημερώσει για την απόφαση αυτή την οικογένεια του μαθητή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζοντας στην οικογένεια την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης και όλου του στελεχικού δυναμικού του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα» στις δύσκολες ώρες που περνούν τα μέλη της.
www.epiruspost.gr